Τοπικές Ειδήσεις

«Η Σύμη φέτος έχει μείνει χωρίς καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση. Σε ποιες νησιωτικές πολιτικές αναφέρεστε κ. υπουργέ; »

Χωρίς καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση έμεινε φέτος η Σύμη γεγονός που δυσχεραίνει τη διαβίωση των νησιωτών αλλά οσονούπω και την μετακίνηση των επισκεπτών που σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές στο νησί.

Η κυβέρνηση με τις ‘νησοκτόνες΄ νησιωτικές πολιτικές της καθώς ‘επιλέγει’ να ενισχύσει επιδοτούμενες γραμμές που δεν εξυπηρετούν στο σύνολο τους τα νησιά της Δωδεκανήσου, συνεχίζει να αδιαφορεί για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει φέτος η Σύμη και να μην ανταποκρίνεται στα αιτήματα του Δημάρχου Σύμης, Λευτέρη Παπακαλοδούκα.

Η Σύμη, ένα νησί με 2.500 μόνιμους κατοίκους και διεθνής καταξίωση, εν έτη 2020 , βρίσκεται και πάλι απομονωμένη, γεγονός που δυναμιτίζει την ήδη κατακερματισμένη τουριστική περίοδο -λόγω covid19 – και δημιουργεί ανασφάλεια στους κατοίκους του νησιού τόσο σε επίπεδο ασφαλούς διαβίωσης όσο και σε επίπεδο πλέον επιβίωσης.

Ερωτάται ο υπουργός, κος Ι.Πλακιωτάκης , πως εννοεί τις νησιωτικές πολιτικές και ποια ή ωφελιμότητα των επιδοτούμενων γραμμών αν δεν εξυπηρετούν του νησιώτες;

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα της Σύμης!

Η Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής

Παρασκευή Ελευθερία Φτακλάκη

Δωδεκάνησα, 23.06.2020

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου