Τοπικές Ειδήσεις

Αντίγραφα μαγνητοφωνημένων ηχητικών πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε ο Φώτης Χατζηδιάκος

Πλήρη μαγνητοφωνημένα και απομαγνητοφωνημένα ηχητικά αντίγραφα των πρακτικών της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της 16ης Ιουνίου 2020 αλλά και αντίγραφα των μαγνητοφωνημένων ηχητικών πρακτικών και της απομαγνητοφώνησης αυτών της υπ’ αρίθμ. 789/2019 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου αιτήθηκε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Μιχάλη Σοκορέλο, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Με την πρώτη αίτηση ζητεί ειδικότερα τα πρακτικά των συζητήσεων προ ημερησίας διάταξης, από της έναρξης της συνεδρίασης μέχρι και της τοποθέτησής του, ως επικεφαλής της παρατάξεως της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, αιτιολογεί το έννομο συμφέρον του ενώ παρακαλεί όπως εντός της προβλεπόμενης από το νόμο προθεσμίας, να του χορηγηθούν, άλλως, όπως τονίζει… «θα βρεθώ στη δυσάρεστη θέση να επανέλθω στην ικανοποίηση του αιτήματός μου μέσω της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου».
Με την δεύτερη όμοια αίτησή του, υπενθυμίζει εισαγωγικά ότι τα πρακτικά της υπ’ αρ. 789/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, που αφορά στην υπαγωγή των οφειλών δημοτικών υπό εκκαθάριση ανωνύμων εταιρειών στη ρύθμιση οφειλών προς το ΕΦΚΑ του Ν. 4611/2019, είχε αιτηθεί ξανά την 3η και 18η Οκτωβρίου 2019 και πλέον έχει παρέλθει χρόνος άνω των 60 ημερών από της υποβολής και μη ικανοποίησης του αιτήματός του και… «εκτός των διοικητικών κυρώσεων υπέχετε ατομικά και ποινική ευθύνη για παράβαση καθήκοντος». Παρακαλεί δε έντος 5 ημερών να προβεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στην ικανοποίηση του αιτήματος… «άλλως θα βρεθώ στην δυσάρεστη θέση να αιτηθώ την χορήγηση αυτών, μέσω της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου».
Σημειώνεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υπήρξε ένταση με εκατέρωθεν υπονοούμενα καθώς και καταγγελίες ενώ στην συνεδρίαση του Οκτωβρίου του 2019 είχε υπάρξει ομοίως ένταση για το αν υπήρξε απόλυτη πλειοψηφία 25 μελών για την ψήφιση του θέματος της ρύθμισης στον ΕΦΚΑ.
Θυμίζουμε ότι η απόφαση αναρτήθηκε στην Διαύγεια και ακολούθησε η υποβολή του αιτήματος υπαγωγής στον ΕΦΚΑ, η αποδοχή του αιτήματος και η έκδοση και ανάρτηση του εντάλματος πληρωμής της πρώτης δόσεως που προσδιορίστηκε στο ποσό των 50.645,83 ευρώ.
Σύμφωνα με το πρακτικό, που έχει αναρτηθεί, 25 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν θετικά και συγκεκριμένα οι κ.κ. Ευστράτιος Καρίκης, Αθανάσιος Βυρίνης, Στέφανος Δράκος, Ιωάννης Ιατρίδης, Ιωάννης Καμπούρης, Τηλέμαχος Καμπούρης, Νικόλαος Καραμαρίτης, Τσαμπίκα Κιαχαγιά-Μαγιόγλου, Αλέξανδρος Κολιάδης, Βασίλειος Μανέττας, Βασίλειος Παπαοικονόμου, Γεώργιος Πατσάης, Ευδοκία Πάττα Αποστολίδη, Ηλίας Πετρίδης, Μιχαήλ Σεϊτης, Μιχαήλ Σοκορέλος, Αναστάσιος Σπανός – Παπαγιάννης, Σπυρίδων Σπυρόπουλος, Παναγιώτης Σταμάτης, Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, Γεώργιος Τριάντος, Δημήτριος Τσίκκης, Νεκτάριος Φλοσκάκης, Σάββας Χριστοδούλου και Δημήτριος Κρητικός.
7 δημοτικοί σύμβουλοι, όπως αναφέρεται στο πρακτικό, ψήφισαν «παρών» και συγκεκριμένα οι κ.κ. Φώτης Χατζηδιάκος, Σάββας Διακοσταματίου, Δημήτριος Ζανεττούλλης, Εμμανουήλ Καζούλλης, Σάββας Καλαθενός, Καλέτος Πότσος και Κωνσταντίνος Τσουρούτης.
Απόντες από την ονομαστική ψηφοφορία ήταν 14 σύμβουλοι και συγκεκριμένα οι κ.κ. Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, Ιωάννης Αφεντούλης, Νικόλαος Γιαννάς, Δημήτριος Καρατζιάς, Μιχαήλ Καφετζής, Ιωάννης Κορωναίος, Μιχαήλ Παλαιολόγου, Αγαπητός Πάλλας, Γεώργιος Πόκκιας, Μιχαήλ Σταυρής, Μιχαήλ Χριστοδούλου, Δημήτριος Ιωσήφ, Παντελής Προυσάλογλου και Γεώργιος Σαρικάς.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η υποβολή της αιτήσεως για ρύθμιση των οφειλών στον ΕΦΚΑ και η υπαγωγή στη ρύθμιση του Ν. 4611/2019 κατηγορηματικώς δεν συνιστά αναγνώριση συνυπευθυνότητας ή άλλης ευθύνης, ούτε αναδοχή, ούτε αποδοχή της οφειλής των ως άνω υπό εκκαθάριση δύο ανωνύμων εταιρειών εκ μέρους του Δήμου, ούτε επίσης αναγνώριση μη ύπαρξης και μη απόδοσης ευθυνών των οργάνων των ως άνω εταιρειών που βαρύνονται με τη γέννησή τους, σε περίπτωση δε ευδοκίμησης της ανακοπής και ακύρωσης των πράξεων συνυπευθυνότητας θα αναζητηθούν από τον ΕΦΚΑ τα καταβληθέντα ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και κατά τον αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου