Τοπικές Ειδήσεις

A. Kαμπουράκης: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την υγειονομική θωράκιση των νησιωτών μας» – Σύσκεψη για το γιώτινγκ

Η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στη Ρόδο, και στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τέθηκε και από τον δήμαρχο Ρόδου και πρόεδρο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου Αντώνη Καμπουράκη, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, παρουσία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.
Ο κ. Καμπουράκης, ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας, για την κατάσταση που επικρατεί στις δομές υγείας που λειτουργούν στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ζητώντας την επιπλέον στελέχωσή τους με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και τον εξοπλισμό τους με σύγχρονα μηχανήματα, για την ασφαλή και έγκαιρη υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων τους.
Στην συνέχεια ο κ. Καμπουράκης, με τον αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργο Τριάντο, μετέβη στο Νοσοκομείο της Ρόδου και παραβρέθηκε στην παράδοση δύο υπερσύγχρονων ειδικών θαλάμων αρνητικής πίεσης, στο ΕΚΑΒ, για την ασφαλή αεροδιακομιδή ασθενών, από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, παρουσία του κ. Κικίλα.
Στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, που μετέβη ο υπουργός Υγείας, ο κ. Καμπουράκης με τον χωρικό αντιδήμαρχο Αρχαγγέλου – Καλλιθέας και Ιαλυσού Γιώργο Πατσάη συμμετείχε στη συνάντηση που είχε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του. Ο κ.Καμπουράκης, διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου, ότι ο Δήμος Ρόδου, θα μεριμνήσει για να υλοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την κτιριακή αναβάθμισή του.
Ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Καταφέραμε και διαχειριστήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υγειονομική κρίση στα νησιά μας. Όλοι μαζί, με ενότητα δώσαμε τον αγώνα μας και κατορθώσαμε να σταθούμε όρθιοι, γεγονός που αναγνωρίστηκε και από τον κ. Κικίλια. Πλέον προετοιμαζόμαστε για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου και αναζητούμε σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς, την καλύτερη και αποτελεσματικότερη υγειονομική θωράκιση των νησιών μας και των κατοίκων τους. Οι νησιώτες μας αξίζουν τα καλύτερα και δίνουμε καθημερινά μάχη για την κατάκτησή τους».

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΩΤΙΝΓΚ
Πραγματοποιήθηκε χτες, ύστερα από αίτημα των πρακτόρων σκαφών αναψυχής (γιωτ) σύσκεψη στο Δημαρχείο Ρόδου. Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική» μετά την σύσκεψη ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Ταρασλιάς:
«Οι τουριστικοί πράκτορες σκαφών αναψυχής, εκφράζουν την αγωνία τους, ως προς το κατά πόσο θα μπορέσουν να λειτουργήσουν από 1η Ιουλίου 2020 οι μαρίνες. Κι αυτό γιατί, υπάρχει απαγορευτικό μέχρι σήμερα για τα σκάφη που προέρχονται από το εξωτερικό.
Επιτρέπονται μόνον να πηγαίνουν στην ηπειρωτική Ελλάδα και όχι στα νησιά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πάρουμε την πρωτοβουλία εμείς, ως Δήμος Ρόδου να συγκαλέσουμε την σύσκεψη στην οποία εκλήθησαν αντιπρόσωποι των επιχειρήσεων σκαφών αναψυχής ενώ παρέστησαν ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Παπαοικονόμου, ο λιμενάρχης κ. Σπυρίδων Τάτης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Νοτίου Αιγαιου κα Χαρούλα Γιασιράνη και η διευθύντρια Υγείας κα Κατερίνα Βαλατσού όπου κατατέθηκαν επί τάπητος, όλα τα ζητήματα και οι αγωνίες του κλάδου. Τους ζητήσαμε να προχωρήσουμε στην αποστολή μίας επιστολής προς τον ΕΟΔΥ και τον γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας, όπου θα αναφέρουμε ότι στην Ρόδο, τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και όλα τα μέτρα προστασίας ενώ υπάρχει και η σχετική αδειοδότηση του ISPS –σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στα λιμάνια του νησιού μας.
Ο δήμαρχος προσωπικά, δήλωσε αρωγός και συμπαραστάτης όσον αφορά τα αιτήματά τους κι επιπλέον, πρότεινε για να ενισχυθεί η κρουαζιέρα στο νησί, να δοθεί δωρεάν νερό (εάν κι εφόσον είναι εφικτό) και παροχή αποκομιδής απορριμμάτων ως κίνητρο προς τις μεγάλες εταιρείες για να μπορέσει να αναπτυχθεί το γιώτινγκ».
Βασικός στόχος είναι να γίνουν όλα πριν τις 30 Ιουνίου 2020 ώστε να υπάρχει ο χρόνος προετοιμασίας ενόψει των αφίξεων για σκαφών αναψυχής με την έναρξη της σεζόν από 1η Ιουλίου κι έπειτα και να προχωρήσει απρόσκοπτα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου