Αθλητικά

Τί σημαίνει για την ΕΠΟ η νίκη της ΝΔ και η πιθανή παραμονή Αυγενάκη στο υφυπουργείο Αθλητισμού

Δεν χωρά αμφιβολία, μετά τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής (21/5), ότι η Νέα Δημοκρατία θα σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που θα επανεκλεγεί βουλευτής Ηρακλείου, όπως συνέβη και τώρα, έχει εκφράσει αρκετές φορές δημόσια την επιθυμία του να διατηρήσει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο «για να ολοκληρώσει το έργο του», ενώ στο Ηράκλειο φημολογούνταν τις τελευταίες ημέρες ότι η παραμονή του στο συγκεκριμένο πόστο συγκεντρώνει πολύ μεγάλες πιθανότητες.¨
Μια συνθήκη με Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση και Αυγενάκη υφυπουργού Αθλητισμού, μόνο αισιοδοξία δεν μπορεί να δημιουργεί στην ΕΠΟ, η οποία θα πρέπει στο σχεδόν ένα έτος που απομένει μέχρι τη διενέργεια εκλογών (το μεθεπόμενο καλοκαίρι) για πρόεδρο και Εκτελεστική Επιτροπή να είναι σε θέση να αποκρούει τα «διασταυρούμενα πυρά» τόσο από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και της Super League 1, όσο και από την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού.
Η ατζέντα του Αυγενάκη, όπως έχει εκφραστεί κατά καιρούς από τον ίδιο, θα περιλαμβάνει σε ότι αφορά και το ποδόσφαιρο την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων – θέμα στο οποίο η ΕΠΟ ανεπιτυχώς, βάσει του αποτελέσματος αντιτάχθηκε και πολύ δύσκολα θα μπορέσει το ερχόμενο καλοκαίρι να αντιδράσει, παρότι υπάρχουν σκέψεις προς αυτήν την κατεύθυνση.
Παράλληλα θα εφαρμοστεί και το ΜΑΦ (Μητρώο Αθλητικών Φορέων) στο οποίο κατά το πρότυπο του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων» θα πρέπει να εγγραφούν τα τριτοβάθμια (Ομοσπονδίες) και δευτεροβάθμια (Ενώσεις) αθλητικά σωματεία. Σε εκκρεμότητα είναι δύο διατάξεις, οι οποίες αφορούν τη διαιτησία και παραμένουν ανεφάρμοστες.
Η πρώτη που μπορεί να αποτελέσει θρυαλίδα σφοδρών συγκρούσεων είναι η πρόβλεψη περί επαγγελματικής διαιτησίας στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Μετά τον τελικό Κυπέλλου το θέμα αυτό θα επανέλθει δυναμικά στην επιφάνεια από την πλευρά της Super League 1.
H δεύτερη διάταξη αφορά την ένταξη της Ένωσης Διαιτητών / ΟΔΠΕ στην ΕΠΟ. Και σε αυτό το θέμα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις – πιθανόν αρκετά «δυναμικές».
Ο Αυγενάκης σε συνεντεύξεις του κατηγορεί συχνά την ΕΠΟ για «τη μη εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης», ενώ δεν διστάζει να εκφράζει τη δυσφορία του για το εκλογικό της σύστημα.
Εννοείται πως σε μια τέτοια συνθήκη το μέτωπο που στηρίζει τη διοίκηση της ΕΠΟ θα πρέπει να είναι αρραγές, να πάψει να ανέχεται την εσωτερική υπονόμευση του προέδρου της και να δώσει άμεσα τη μόνη βιώσιμη και δέουσα λύση στο μεγάλο εσωτερικό πρόβλημα που είναι η διαμάχη του αιρετού και με πολύ μεγάλη πλειοψηφία από τη Γενική Συνέλευση προέδρου με τον έμμισθο εκτελεστικό γραμματέα, η οποία σοβεί…

Πηγή: soccerplus.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου