Αθλητικά

Σταυρός Καλυθιών: Με προπονητή τον Νίκο Περπερίδη

• Γενικός αρχηγός ανέλαβε η Βέρα Κιόττου

«Αλλαγή σκυτάλης» στην τεχνική ηγεσία του Σταυρού Καλυθιών, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Προπονητής του συλλόγου ανέλαβε ο Νίκος Περπερίδης, ενώ καθήκοντα γενικού αρχηγού αναλαμβάνει η Βέρα Κιόττου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε:
«Η παγκόσμια υγειονομική κρίση, έχει βάλει στον πάγο τις δραστηριότητες πάσης φύσεως και ο αθλητισμός, κομμάτι του οποίου είναι και η ομάδα μας, δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση. Η οικογένεια Κιόττου που αποτελεί την κινητήριο δύναμη του Σταυρού από το 1994 και έχει αντιμετωπίσει διαχρονικά πολλές δυσκολίες στο περιβάλλον του ποδοσφαίρου γυναικών, καταφέρνοντας πάντα να τις ξεπερνά, συνεχίζει να το στηρίζει με το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη. Ενόψει των δεδομένων προκλήσεων που θα φέρει η μετά-κορωνοϊού εποχή, αποφασίστηκαν ορισμένες αλλαγές στην λειτουργία του αγωνιστικού τμήματος. Την σεζόν 2019-20, προπονήτρια διετέλεσε η Βέρα Κιόττου, με τον Νίκο Περπερίδη στα καθήκοντα του τεχνικού διευθυντή. Οι δυο τους αποτέλεσαν το προπονητικό επιτελείο της ομάδας. Αυτό είναι το δίδυμο με το οποίο θα πορευτεί ο Σταυρός και την αγωνιστική περίοδο 2020-21, με διαφορετικές όμως αρμοδιότητες. Συγκεκριμένα: Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και μετά από σχετικές συζητήσεις, καθήκοντα πρώτου προπονητή στην ομάδα, αναλαμβάνει ο Νίκος Περπερίδης. Για να γίνει εφικτό να αντιμετωπιστούν τα πολλά εξωαγωνιστικά ζητήματα που αφορούν στην ομαλή λειτουργία του συλλόγου, αποφασίστηκε η Βέρα Κιόττου να επιστρέψει στα καθήκοντα του γενικού αρχηγού, παραμένοντας φυσικά δίπλα στο αγωνιστικό τμήμα.
Βέρα Κιόττου: ‘’Όταν αγαπάς μια ομάδα, που είναι κομμάτι της ζωής σου, μπορείς να προσφέρεις από οποιοδήποτε πόστο. Η νέα σεζόν θα μας βρει σε ένα ομιχλώδες τοπίο, όπου πολλά πράγματα που μέχρι τώρα ήταν δεδομένα, θα αλλάξουν. Έχοντας πρότερη εμπειρία ως γενικός αρχηγός και γνωρίζοντας πολύ καλά τα διοικητικά καθήκοντα και τις αυξημένες υποχρεώσεις που απορρέουν απ’ αυτά, επιστρέφω στο διοικητικό κομμάτι, ώστε να καταφέρω να προσφέρω στο αγωνιστικό τμήμα όλα εκείνα τα εχέγγυα που θα επιτρέψουν την ομαλή λειτουργία του’’.
Νίκος Περπερίδης: ‘’Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Κιόττου για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου, από τον Φεβρουάριο του 2019, όταν και ανέλαβα καθήκοντα στο αγωνιστικό τμήμα του Σταυρού. Από τότε έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια, που βασίζεται σε συγκεκριμένες αγωνιστικές αρχές. Μια προσπάθεια που απαιτεί πολύ χρόνο και υπομονή για να αποδώσει καρπούς, με απώτερο σκοπό να διαμορφωθεί η αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας στην οποία θα πρέπει να προσαρμόζεται ο εκάστοτε προπονητής και όχι το αντίθετο. Το πλάνο είναι μακροπρόθεσμο. Θεωρώ την απόφασή μου, να αποδεχθώ την τιμητική πρόταση και να αναλάβω πρώτος προπονητής στην ομάδα, ως μια συνέχεια αυτής της διαδικασίας, την οποία δεν θα διαταράξω αλλά θα επιχειρήσω να εμπλουτίσω, έχοντας στο πλευρό μου την Βέρα Κιόττου. Κίνητρα μου είναι αποκλειστικά και μόνο η διάθεση για προσφορά, η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο καθώς και για τα κορίτσια που ασχολούνται μαζί του. Τους αξίζει περισσότερη προσοχή, περισσότερος σεβασμός και η αντίστοιχη αναγνώριση. Γιατί όταν θέλουμε να μιλάμε για ισότητα, θα πρέπει να το αποδεικνύουμε και στην πράξη. Όχι μόνο με ευχολόγια. Το μόνο για το οποίο μπορώ να δεσμευτώ, είναι πως θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, χωρίς να προδώσω τις αρχές μου, αλλά και τις αρχές του συλλόγου’’».
Έγινε η πρώτη συγκέντρωση
Από εκεί και πέρα, σε υπαίθριο χώρο, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του αγωνιστικού τμήματος του Σταυρού, μετά την κρίση του κορωνοϊού. Οι παίκτριες, το προπονητικό επιτελείο και η διοίκηση της ομάδας, είχαν την ευκαιρία να κάνουν τον απολογισμό για την (απελθούσα πλέον) αγωνιστική περίοδο.
Σε ένα ευχάριστο κλίμα, γεμάτο χαμόγελα, μοιράστηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλες τις αθλήτριες και προβλήθηκε ένα βίντεο με στιγμές της ομάδας από όλη την σεζόν.
Η αβεβαιότητα που επικρατεί και στον χώρο του αθλητισμού λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, δεν επιτρέπει στον σύλλογο να γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις, ωστόσο παρουσιάστηκε ένα αρχικό πλάνο ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, όποτε και αν αυτή εκκινήσει.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου