Ρεπορτάζ

Ροδίτης διατάσσεται να αποζημιώσει την ΔΕΗ για ρευματοκλοπή!

Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 69.000 ευρώ περίπου, εκ των οποίων τα 35.000 ευρώ είναι προσωρινά εκτελεστά, επεδίκασε στην ΔΕΗ το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με απόφαση που εξέδωσε χθες.
Το δικαστήριο διατάσσει συγκεκριμένα με την απόφασή του να καταβάλει την αποζημίωση ένας κάτοικος της Παστίδας, που ερημοδικάστηκε, υπόλογος για ρευματοκλοπή.
Η ΔΕΗ ισχυρίζεται ότι δυνάμει της από 6-12-2004 συμβάσεως παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία καταρτίσθηκε στη Ρόδο, μεταξύ αυτής ως προμηθευτή κι ενός κατοίκου της Ρόδου, συμφώνησαν να του παρέχουν εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα πενήντα περιόδων, μονοφασικό, 230 βολτ, για τις ανάγκες του ακινήτου, που διατηρεί στη Ρόδο, επί της οδού Δωδεκανησιακής Νεολαίας.
Το έτος 2015, η «ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε», πραγματοποίησε έλεγχο στον μετρητή του εναγομένου με σκοπό τη βεβαίωση της ομαλής και ορθής λειτουργίας του.
Κατά τον έλεγχο της μετρητικής διάταξης διαπιστώθηκαν ίχνη παραβίασης και ειδικότερα έλλειψη σφραγίδων του κιβωτίου της μετρητικής διάταξης και βερνίκι στους δύο ακροδέκτες (ή αλλιώς λαμάκια) του πηνίου τάσεως, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται η καταναλωθείσα ενέργεια.
Οι παραπάνω περιγραφόμενες παράνομες επεμβάσεις στον μετρητή είχαν ως αποτέλεσμα να μην καταγράφεται στον μετρητή του ως άνω ακινήτου η καταναλισκόμενη ηλεκτρική ενέργεια και, κατά συνέπεια, να ζημιώνεται η εταιρία, ως πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι παραπάνω πράξεις υπολογίζεται ότι έλαβαν χώρα, τουλάχιστον από 18 Νοεμβρίου 2008 έως 18 Νοεμβρίου 2015. Το δε ύψος της ηλεκτρικής ενέργειας, που έχει κλαπεί, για το χρονικό διάστημα από 18-11-2008 έως 18-11-2015, όταν καθ΄ όλο αυτό το διάστημα προμηθευτής της ως άνω συμβαλλόμενης εταιρίας ήταν η ΔΕΗ, υπολογίζεται σε 268.780 Kwh.
Στην περίπτωση του εναγόμενου, η ΔΕΔΔΗΕ υπολόγισε την κλαπείσα ενέργεια σε 56.672,01 ευρώ.
Στην πορεία ο εναγόμενος, που έκανε χρήση του ακινήτου ανέλαβε την ευθύνη για την ρευματοκλοπή.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Γιώργος Μαυρομάτης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου