Τοπικές Ειδήσεις

Επιστολή για τα προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου-

Από την Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δωδεκανήσου εστάλη επιστολή στην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα Γεροβασίλη και σε συναρμόδιους με θέμα τα «Προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου»

Ακολουθεί η επιστολή

Αξιότιμη κυρία, Αξιότιμοι κύριοι,

Θεωρούμε για ένα νησί όπως τη Ρόδο, που είναι το οικονομικότερο κέντρο όχι μόνο στα Δωδεκάνησα αλλά και γενικότερα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ένα νησί που γεωγραφικά αποτελεί εθνικό και ευρωπαϊκό σύνορο, οξύμωρη, εν έτη 2019, οποιασδήποτε αναφοράς για προβλήματα σε κτιριακές εγκαταστάσεις όχι αποκλειστικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά στο σύνολο των Υπηρεσιών που στεγάζονται και λειτουργούν.

Δυστυχώς όμως είμαστε υποχρεωμένοι ως Διοικητικό Συμβούλιο να αναφερθούμε στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου. Ένα κτίριο που λειτουργεί ως Πυροσβεστική Υπηρεσία και αποτελεί αντικείμενο χλευασμού των χιλιάδων τουριστών που την βλέπουν ή την επισκέπτονται ημερησίως, ώστε να τραβήξουν κάποιες φωτογραφίες. Εμείς δεν θα εμείνουμε στο κοινωνικό αντίκτυπο, άλλωστε αυτό είναι ευθύνη άλλων να το επισημάνουν και επιλύσουν. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την τραγικότητα της κατάστασης που επικρατεί στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας και να τονίσουμε τους καθημερινούς κινδύνους που διατρέχουν οι πυροσβέστες που Υπηρετούν εκεί. Τα περισσότερα από τα προβλήματα που θα αναφερθούμε οφείλονται κατά την άποψή μας στην παλαιότητα του κτιρίου (έτος κατασκευής 1926), αλλά και στην ανύπαρκτη τα προηγούμενα χρόνια συντήρηση του, από τους αρμόδιους φορείς.

Ένα κτίριο το οποίο, με την πάροδο των ετών, η υγρασία διάβρωσε την τοιχοποιία και το μπετό στο σύνολο του. Απόρροια της διάβρωσης είναι το σκούριασμα του οπλισμού και κατ’ επέκταση την διόγκωση και το σπάσιμο του μπετό σε αρκετά σημεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει αποκόλληση επιχρισμάτων και τσιμεντένιων τμημάτων, τόσο από εξωτερικούς, όσο και από εσωτερικούς τοίχους και οροφές, καθώς και τα τσιμεντένια πρεβάζια των παραθύρων. Η διάβρωση έχει εισχωρήσει σε μεγάλο βάθος προκαλώντας ανοίγματα σε τοίχους και οροφές, τα οποία με την σειρά τους έχουν προκαλέσει προβλήματα (διαρροές), στις υδραυλικές εγκαταστάσεις του κτιρίου επιβαρύνοντας την ήδη βεβαρημένη κατάσταση του.

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 506/1999 ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ Διεύθυνση: Εθ. Δωδεκανήσων 44 – Τηλ.: 2241043569 – Φαξ: 22411 16522 e-mail: eypsnrd@gmail.com – http: eypsnrd.blogspot.gr

Τα κουφώματα του κτιρίου λόγω ότι είναι όλα ξύλινα, έχουν υποστεί με την πάροδο του χρόνου μεγάλες αλλοιώσεις (φουσκώματα, σαπίσματα, αποκόλληση…), που έχουν ως αποτέλεσμα τις περιόδους των βροχοπτώσεων, να παρατηρείται εισροή υδάτων από αυτά, σε σχεδόν όλους τους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου.

Αξιότιμοι κύριοι/ες,

ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι ώστε να επιβεβαιωθεί αρχικά η ασφάλεια του κτιρίου και κατ΄ επέκταση των υπαλλήλων και εν συνεχεία να επιλυθούν όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου