Τοπικές Ειδήσεις

Μιχάλης Μπαριανάκης: Να γιατί ο Γ. Χατζημάρκος πρέπει να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή

Στην Πολιτική τα πραγματικά Πολιτικά ζητήματα δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Μπορείς να στρουθοκαμηλίζεις ,μπορείς να τα αγνοείς, αλλά αυτά έχουν έναν τρόπο να επιμένουν.

Το λέω αυτό γιατί είχα γράψει πρόσφατα ένα άρθρο όπου είχα θέσει ορισμένα πολιτικά ζητήματα.

Η άλλη πλευρά όμως απήντησε με ύβρεις ,ειρωνικά σχόλια και προσωπικές επιθέσεις. Σηκώνει από τον βυθό αυτό το σκουριασμένο σύστημα που προσπαθεί να ξαναστήσει τα πλοκάμια του .Δυστυχώς απάντησα σε ανάλογο ύφος (είναι ανθρώπινο όταν θίγεσαι),αλλά άφησα λίγο χρόνο να περάσει μήπως και δοθεί κάποια απάντηση στα ζητήματα που έθιξα και έτσι να ξεκινήσει μια πολιτική συζήτηση .Μάταια όμως και αναγκαστικά επανέρχομαι σε ορισμένα από αυτά.

Το πρώτο είναι το ζήτημα της συνοχής αυτής της ευκαιριακής συμμαχίας που στήθηκε μόνο και μόνο για να διεκδικήσει την εξουσία της Περιφερειακής αρχής .

Το τονίζω αυτό επειδή αυτή η συμμαχία δεν είναι προϊόν ανθρώπων με κοινά οράματα ,κοινούς αγώνες , κοινή παρουσία αλλά ούτε καν κοινών θέσεων για την Περιφερειακή Πολιτική .Είναι απλά μια προσπάθεια να αλλάξουν έναν Περιφερειάρχη επειδή τους ενοχλεί .Είναι τόσο κραυγαλέο γιατί ο τόπος μας είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε και γνωρίζουμε ότι σε αυτήν την συμμαχία δεν υπάρχει τίποτα κοινό ,γιατί αν υπήρχε θα το είχαν εκφράσει .Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουν κάνει καν απόπειρα να παρουσιάσουν ένα κοινό σχέδιο, για το τι θα πράξουν. Μόνο μεμονωμένες θέσεις ορισμένων υποψηφίων συμβούλων οι οποίες καν δεν συμφωνούν μεταξύ τους!.Είμαστε πλέον λίγες μέρες πριν τις εκλογές και είναι πολύ αργά για να πείσουν .

Το δεύτερο ζήτημα (το οποίο και κάνει το πρώτο ακόμα πιο σημαντικό )είναι ότι αγνοούν πως το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι Διοικητικό όργανο και όχι Νομοθετικό.

Αυτό σημαίνει ότι παίρνει αποφάσεις είτε κατά πλειοψηφία είτε ομόφωνες(δηλαδή συναινετικές ) οι οποίες αφορούν τα νησιά μας. Οπότε στην όποια μορφή ‘συναινετικής διοίκησης’ έχουν στο νου τους θα οδηγήσει το συμβούλιο σε πλήρη αδράνεια.

Το τρίτο ζήτημα είναι ότι η Περιφέρεια στη θητεία του Γιώργου Χατζημάρκου είναι μακράν η αποτελεσματικότερη από αυτή των Δήμων και από την κεντρική κυβέρνηση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που οι ίδιοι είναι αρμόδιοι .

Σε αυτό συμφωνούν όλοι οι νησιώτες .Ακόμα και η κριτική της συμμαχίας επικεντρώνεται στο γιατί ο Γιώργος Χατζημάρκος δεν έχει λύσει σε μια θητεία προβλήματα δεκαετιών, πολλά από τα οποία δεν είναι καν αρμοδιότητα της Περιφέρειας αλλά των Δήμων(γήπεδα, πεζοδρόμια ,αποχέτευση ύδρευση κλπ.). Άρα τι επιδιώκει η συμμαχία ; Να αντικαταστήσει την αποτελεσματικότερη διοίκηση από αυτές που είχε ποτέ ο τόπος (μήπως για αυτό υπέβαλαν την υποψηφιότητα τους σε άρθρο για τις δημοτικές εκλογές; γλώσσα λανθάνουσα)!!

Τα ζητήματα αυτά θα λυθούν στις εκλογές τις 26ης Μαΐου. Θα λυθούν επειδή οι νησιώτες καταλαβαίνουν ότι πρέπει να επιλέξου έναν Περιφερειάρχη και μια παράταξη η οποία έχει να παρουσιάσει έργο . Έργο αξιοζήλευτο σε μια μόνο θητεία στους πιο δύσκολους καιρούς ,που έχει την συνοχή και την εμπειρία που χρειάζεται για διοικήσει τα νησιά μας και που πρέπει να ανταμειφθεί διότι ήταν η αποτελεσματικότερη σε όλη την χώρα από όλες τις άλλες !!

Και ένα τελευταίο ,επειδή ο καινούργιος νόμος κατά κοινή ομολογία δυσκολεύει την άσκηση διοίκησης, καλύτερα θα ήταν να ανταμειφθεί δίνοντας του την πλειοψηφία που θα του επιτρέψει την αποτελεσματικότερη διοίκηση (μάλιστα, για να προλάβω ως πιο έμπειρος να μην ξεχνάμε τι σημαίνουν οι λέξεις-στους μαθητευόμενους μάγους ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο το σωστότερο είναι Πλειοψηφία και Μειοψηφία αντί Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση ).

Με εκτίμηση

Μιχάλης Μπαριανάκης

Πρόεδρος Περιφερειακού Φυτωρίου

Περιφερειακός Σύμβουλος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου