Αθλητικά

Λευτέρης Αυγενάκης: «Δυσάρεστη έκπληξη η ανακοίνωση της S.L.2-F.L.»

Το μεσημέρι της Πέμπτης συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Super League 2-Football League εμμένοντας στην αρχική του θέση να μην υπάρξει αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, να συνεχίσουν να υφίστανται τρεις κατηγορίες S.L.1., S.L.2 και F.L. με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων.
Άμεση ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στην απόφαση της Λίγκας να ταχθεί κατά της αναδιάρθρωσης, που προβλέπεται στο νέο σχέδιο νόμου και υπέρ της διατήρησης της Football League.
Αναλυτικά η ενημέρωση-απάντηση της Γ.Γ.Α. αναφέρει:
«Η, κατά πλειοψηφία, απόφαση του Δ.Σ. της S.L.2-F.L., που ξαφνικά διαφωνεί με την επικείμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (συγχώνευση της Football League με τη Super League 2 και διατήρηση από την προσεχή σεζόν μόνο δύο επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου), προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη και πλήθος ερωτηματικών. Η αναδιάρθρωση, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου, το οποίο τις προσεχείς ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή:
• Ζητήθηκε επισήμως από την ΕΠΟ, πέρυσι στο τέλος του καλοκαιριού.
• Μελετήθηκε τον Οκτώβριο από Ομάδα Εργασίας, η οποία συστάθηκε με εκπροσώπους από ΕΠΟ, S.L.2 – F.L. και του Υφυπουργείο.
• Κατέληξε σε σχέδιο διαφάνειας και αυστηρών αναπτυξιακών κριτηρίων συμμετοχής (Μετοχικό Κεφάλαιο 250.000€, Εγγυητική Επιστολή 100.000€, δικαίωμα συμμετοχής του 50% των παικτών στις Ελληνικές Εθνικές Ομάδες).
• Ανακοινώθηκε έγκαιρα τον Ιανουάριο.
• Υποβλήθηκε σε δημόσια Διαβούλευση τον Φεβρουάριο.
Και κρίνεται απολύτως απαραίτητη και επιβεβλημένη για τη δημιουργία συνθηκών αξιοπιστίας, βιωσιμότητας, ανταγωνιστικότητας και ποιότητας.
Σε κάθε περίπτωση, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ανοικτό πάντοτε στον διάλογο, αναμένει με ενδιαφέρον τη σχετική συνάντηση που αιτείται το Δ.Σ. της S.L.2-F.L.».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου