Ρεπορτάζ

Και νέοι βανδαλισμοί στο κινηματοθέατρο «Ρόδον»

Ζημιές σε εσωτερικούς χώρους του θερινού κινηματογράφου «ΡΟΔΟΝ» προκάλεσαν άγνωστοι τις ημέρες των αργιών του Πάσχα.

Οι ζημιές διαπιστώθηκαν από τους υπαλλήλους του Δήμου χθες και ζητήθηκε η παρέμβαση των στελεχών της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές.

Επισημαίνεται πως οι θύρες του θερινού κινηματοθεάτρου ήταν κλειστές. Οι δράστες όμως βρήκαν τρόπο για να εισέλθουν στο ΡΟΔΟΝ. Τοποθέτησαν μια σκάλα στον τοίχο που περιβάλλει τον θερινό κινηματογράφο, σκαρφάλωσαν και μπήκαν στην πλατεία.

«Οι δράστες τοποθέτησαν μια σκάλα στον τοίχο και κατάφεραν να σκαρφαλώσουν και να μπουν στην πλατεία του κινηματογράφου. Από εκεί μπήκαν στους χώρους υγιεινής και έσπασαν ένα καθρέφτη. Στη συνέχεια έριξαν κροτίδες στα καθίσματα που υπάρχουν στην πλατεία», δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης κ. Χάρης Λαμπρίδης και πρόσθεσε πως οι δράστες είχαν τοποθετήσει και μια σκάλα σε στηθαίο του κτηρίου γεγονός που εγκυμονούσε κινδύνους για τους διερχόμενους πεζούς.

«Μας ειδοποίησαν και σήμερα μαζέψαμε τη σκάλα που είχε τοποθετηθεί στο στηθαίο και αποτελούσε κίνδυνο για τους πεζούς. Καθαρίσαμε τους χώρους υγιεινής που είχαν γεμίσει γυαλιά και αποκαταστήσαμε τα καθίσματα στην πλατεία», εξήγησε ο κ. Λαμπρίδης.

Σε ερώτηση αν οι δράστες είναι γνωστοί, ο κ. Λαμπρίδης δήλωσε:
«Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιοί μπορεί να εισήλθαν στο χώρο. Υποθέσεις μόνο μπορούμε να κάνουμε. Θα ετοιμάσουμε έγγραφο και θα το στείλουμε στην Αστυνομία για να προβεί στις δέουσες ενέργειες. Θέλουμε να γίνονται περιπολίες σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να περιορισθούν οι επιθέσεις στο ΡΟΔΟΝ».

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης κ. Χ. Λαμπρίδης δήλωσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο θερινός κινηματογράφος γίνεται στόχος επίθεσης.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίθεση. Πριν προχωρήσουμε στην επισκευή για την αποκατάσταση του κτηρίου καθημερινά κάποιοι έσπαγαν την πόρτα και έμπαιναν στο χώρο. Στη συνέχεια τοποθετήσαμε σιδερένια κιγκλιδώματα στις πόρτες και οι επιθέσεις περιορίστηκαν. Τώρα όμως αναρριχώνται στους τοίχους, μπαίνουν στον κινηματογράφο και προκαλούν ζημιές», δήλωσε ο κ. Χάρης Λαμπρίδης.

Δυσάρεστες εντυπώσεις προκαλούν και τα συνθήματα που έχουν γραφεί από αγνώστους στους τοίχους εξωτερικά του κτηρίου.

Οι εργασίες για την ανακαίνιση του θερινού κινηματογράφου έγιναν το έτος 2012 και διατέθηκαν κονδύλια από τη ΣΑΤΑ. Δαπανήθηκαν για την αποκατάσταση του ΡΟΔΟΝ 355.000 ευρώ.

Εκείνο που προβλημάτιζε και το καλοκαίρι του 2012, τη δημοτική αρχή ήταν οι βανδαλισμοί που γίνονταν στην είσοδο του κτηρίου και τα συνθήματα που γράφονταν στην είσοδό του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου