Ειδήσεις

Eurostat: Τρίτη από το τέλος η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων στην Ευρώπη

Ράπισμα από τη Eurostat αποτελούν τα αποτελέσματα έρευνας σε σχέση με την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, καθώς η χώρα μας κατατάσσεται στις χαμηλότερες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, η Eurostat καταγράφει τις διαφορές μεταξύ των πολιτών κρατών μελών της ΕΕ όσων αφορά το ΑΕΠ ανά κάτοικο (σε πρότυπα αγοραστικής δύναμης).

Ειδικότερα, από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή καταγράφονται σημαντικές διαφορές μεταξύ των μελών της ΕΕ όσον αφορά το ΑΕΠ ανά κάτοικο.

Το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία κατέγραψαν τα υψηλότερα επίπεδα (161% και 134% πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ, αντίστοιχα).

Η Βουλγαρία (41% κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ), η Σλοβακία (33%) και η Ελλάδα (32%) κατέγραψαν τα χαμηλότερα επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, πραγματοποίησε έρευνα με σκοπό την καταγραφή των αντιδράσεων των καταναλωτών στην τρέχουσα αύξηση των τιμών των προϊόντων και υπηρεσιών που καταναλώνει.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα από 10 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου 2023, με συμπλήρωση χιλίων επτακοσίων δέκα (1.710) on line ερωτηματολογίων.

Εκεί προέκυψε ότι τα ελληνικά νοικοκυριά, προκειμένου να επιβιώσουν έχουν κάνει σημαντικές περικοπές στην κάλυψη βασικών αναγκών όπως τη θέρμανση, το μαγείρεμα και το μπάνιο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου