Ειδήσεις

Θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ 4,9 δισ. ευρώ εντόπισε ο Νικολούδης

Νέο χτύπημα στη διαφθορά φέρεται να ετοιμάζεται από τις αρχές. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί ισχυρά ευρήματα για δάνεια ύψους 4,9 δισ. που είχαν χορηγηθεί από την ΑΤΕ παράνομα, δηλαδή χωρίς οι δανειολήπτες να πληρούν τις προϋποθέσεις να τους δοθούν.

Οι πληροφορίες δεν αφορούν σε απλές περιπτώσεις επισφαλών δανείων, αλλά σε περιπτώσεις που στοιχειοθετείται απιστία σε βάρος της Αγροτικής Τράπεζας και υποκρύπτουν σκάνδαλα με μίζες πολλών εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η περίπτωση των θαλασσοδανείων της ΑΤΕ ήταν ένας από τους τελευταίους ογκώδεις φακέλους που άνοιξε ο Παναγιώτης Νικολούδης, ως πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, προτού δεχθεί την πρόταση του πρωθυπουργού να αναλάβει το υπουργείο Επικρατείας κατά της διαφθοράς.

Ο έλεγχος συνεχίζεται υπό την ευθύνη του σημερινού προέδρου της αρχής Παναγιώτη Παντελή και αφορά τη χρονική περίοδο 2001 – 2009.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΑΤΕ επιβάρυνε με πολλά δισ. τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς διαχωρίστηκε σε καλή και κακή τράπεζα και τις υποχρεώσεις της κακής ανέλαβε το Δημόσιο (μέσω των χρημάτων που διέθεσε το ΤΧΣ).

Οι υπόλοιπες υποθέσεις θαλασσοδανείων (Proton Bank – Λαυρεντιάδη, FBB – Ρέστη, οι οποίες έχουν εκδικαστεί και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – Φιλιππίδη, η οποία δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει) που έχουν διαλευκανθεί ωχριούν μπροστά σε αυτήν της ΑΤΕ.

Όλες οι υπόλοιπες αθροιστικά αφορούσαν παράνομα δάνεια που δεν ξεπερνούσαν το 1 δισ., ενώ για την Αγροτική αγγίζουν τα 5 δισ.

Πηγή: avgi.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου