ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πακέτο πέντε παρεμβάσεων για το ασφαλιστικό

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ασφαλιστικά ταμεία

Νέα ατζέ­ντα θέλει να δια­μορ­φώ­σει η κυ­βέρ­νη­ση στο ασφα­λι­στι­κό, που συ­ζη­τά ένα «μίνι» πα­κέ­το πα­ρεμ­βά­σε­ων με στόχο το νοι­κο­κύ­ρε­μα του συ­στή­μα­τος.

Στις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις η ελ­λη­νι­κή πλευ­ρά ανα­μέ­νε­ται να ανοί­ξει πέντε θέ­μα­τα για να μπει ζεστό χρήμα στα τα­μεία, ωστό­σο δεν συ­ζη­τά μειώ­σεις συ­ντά­ξε­ων.

Τα θέ­μα­τα που μπαί­νουν στο τρα­πέ­ζι είναι νη δη­μιουρ­γία ενός «κου­μπα­ρά» για το ασφα­λι­στι­κό σύ­στη­μα, η ενο­ποί­η­ση Τα­μεί­ων, η αντι­με­τώ­πι­ση της ει­σφο­ρο­δια­φυ­γής, η λήψη μέ­τρων για τους ελεύ­θε­ρους επαγ­γελ­μα­τί­ες και ο πε­ριο­ρι­σμός των πρό­ω­ρων συ­ντά­ξε­ων στον ευ­ρύ­τε­ρο δη­μό­σιο τομέα (μέσα από την κα­τάρ­γη­ση των προ­γραμ­μά­των εθε­λου­σί­ας εξό­δου).

Στον αντί­πο­δα η ελ­λη­νι­κή πλευ­ρά λέει «Όχι» στην εφαρ­μο­γή δια­τά­ξε­ων – π.χ ρήτρα μη­δε­νι­κού ελ­λείμ­μα­τος που οδη­γούν σε πε­ρι­κο­πές συ­ντά­ξε­ων.

Απώ­τε­ρος σκο­πός είναι οι πα­ρεμ­βά­σεις στο ασφα­λι­στι­κό να γί­νουν τμη­μα­τι­κά, προ­κει­μέ­νου στο εν­διά­με­σο να πα­ρα­κο­λου­θεί­ται και η πο­ρεία των εσό­δων. Η ηγε­σία του υπουρ­γεί­ου εκτι­μά πως από τη ρύθ­μι­ση οφει­λών μπο­ρεί να εξοι­κο­νο­μή­σει 1,4 δι­σε­κα­τομ­μύ­ρια ευρώ, ώστε να απο­φύ­γει ασφυ­κτι­κές πιέ­σεις για γε­νι­κευ­μέ­νες ανα­τρο­πές.

Εθνος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.