Ειδήσεις

Συνάντηση του Ε.Κ. Ρόδου και του Σωματείου της ΔΕΗ Α.Ε «ΖΕΥΣ» με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκη.

Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα έγινε, την Παρασκευή, 23/02/2017, στην Αθήνα, η συνάντηση αντιπροσωπείας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε.  κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, με κύριο θέμα την άμεση πρόσληψη προσωπικού για τη στελέχωση του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.

Την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών συνόδευσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης και συμμετείχαν σε αυτήν ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ Σάββας Χατζησάββας, ο Πρόεδρος του Σωματείου της ΔΕΗ Α.Ε. «ΖΕΥΣ» Μιχάλης Χαροκόπος και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Αντώνης Στεργάκης.

Στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο  της ΔΕΗ ΑΕ, τέθηκε το ζήτημα των άμεσων προσλήψεων 22 συνολικά ατόμων, που εκκρεμούν στο ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα η σταδιακή εκπαίδευση του προσωπικού και η στελέχωση του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στο νησί της Ρόδου. Ο κ. Παναγιωτάκης δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει άμεσα όλες τις σχετικές ενέργειες για την επιτάχυνση της διαδικασίας του ΑΣΕΠ και την πρόσληψη 22 εργαζομένων.

Εκκρεμεί επίσης η έγκριση από το Υπουργείο Ενέργειας της πρόσληψης άλλων 9 εργαζομένων, που αφοράεπιστημονικόπροσωπικό, που έχουν ζητηθεί από τη ΔΕΗ Α.Ε. και για αυτές τις προσλήψεις ο Πρόεδρος της ΔΕΗ και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης ανέλαβαν τη δέσμευση να παρέμβουν στο Υπουργείο Ενέργειας, για να προχωρήσει η προκήρυξη των θέσεων από τον ΑΣΕΠ.

Συνολικά, ο απαιτούμενος αριθμός των εργαζομένων που πρέπει να προσληφθούν, για να λειτουργήσει το εργοστάσιο, ανέρχεται στα 75άτομα.

Οι συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν ότιτο νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ δεν πρέπει να λειτουργήσει με μετακινήσεις προσωπικού, ή με αποσπάσεις εκτός έδρας, οι οποίες θα είναι κοστοβόρες. Γιατο λόγο αυτό αποφασίστηκε να επιταχυνθεί η διαδικασία των νέων προσλήψεων.

Το Εργατικό Κέντρο Ρόδουστηρίζει  τη θέση του Σωματείου της ΔΕΗ Α.Ε «ΖΕΥΣ» για τη στελέχωση του εργοστασίου με τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων, με κριτήρια που θα πληρούν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Διοίκηση της ΔΕΗ, ότι δηλαδή τα άτομα αυτά θα είναι κυρίως κάτοικοι της Νότιας Ρόδου, ως ελάχιστο ανταποδοτικό όφελος από τη λειτουργία του εργοστασίου στην περιοχή.

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που ανέλαβε το Ε.Κ.Ρ και το Σωματείο ΖΕΥΣ έχει ήδη πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Βουλευτή Δωδ/σου, κ. Μάνο Κόνσολα. Το Σάββατο θα γίνει συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριο Σαντορινιό, ενώ την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γ. Χατζημάρκο.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου