Τα προβλήματα που ταλανίζουν τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Μεσαιωνική Πόλη θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί από τη διοίκηση του Συλλόγου Καταστηματαρχών.
Λεπτομέρειες για τη διοργάνωση της γενικής συνέλευσης θα συζητηθούν σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
«Σε γενική συνέλευση που επιδιώκουμε να πραγματοποιηθεί πριν από την έναρξη της θερινής σεζόν, θα συζητήσουμε για τα προβλήματα που μας ταλανίζουν αλλά και τις δράσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης κ. Τάσος Μελετίου.
Ένας από τους στόχους της διοίκησης του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης είναι η αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή.
«Θέλουμε να αυξηθεί η προσέλευση στη Μεσαιωνική Πόλη. Υπάρχουν όμως διάφορα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την κυκλοφορία και τη στάθμευση των οχημάτων τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν», δήλωσε ο κ. Μελετίου.
Η διοίκηση του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης προσανατολίζεται στην έκδοση ενός χάρτη που θα περιλαμβάνει χρήσιμα στοιχεία για την περιοχή και θα διανέμεται στους ξένους αλλά και τους Ελληνες επισκέπτες του νησιού.
«Ο χάρτης θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και στοιχεία για τα δρομολόγια των λεωφορείων της ΡΟΔΑ και τους χώρους στάθμευσης των οχημάτων», δήλωσε ο κ. Μελετίου.
Σε ερώτηση αν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Πολεοδομικών Εφαρμογών, ο κ. Μελετίου δήλωσε:
«Θα έχουμε συναντήσεις στο προσεχές χρονικό διάστημα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη και τον αντιδήμαρχο Πολεοδομικών Εφαρμογών κ. Γιώργο Κακούλη. Θα συναντηθούμε επίσης με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Φώτη Νικολόπουλο προκειμένου να συζητήσουμε μαζί του τη διενέργεια ελέγχων στη Μεσαιωνική Πόλη».
Ο κ. Μελετίου αναφέρθηκε και στην παρουσίαση του project για τη δημιουργία αγάλματος- μουσείου αφιερωμένου στον Κολοσσό που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, στο ΕΒΕΔ.
«Όλοι πιστεύουν πως πρέπει να αξιοποιηθεί το κομμάτι της ιστορίας της Ρόδου που αφορά τον Κολοσσό. Εκφράζονται όμως διαφορετικές απόψεις για τον τρόπο με τον οποίο θα δημιουργηθεί το μουσείο – άγαλμα. Το 2008 συζητούσαμε για τη δημιουργία μουσείου και ολογράμματος που θα απεικόνιζε τον Κολοσσό. Τώρα έχει κατατεθεί διαφορετική πρόταση», ανέφερε ο κ. Μελετίου.
Στην παρουσίαση που έγινε προχθές ο επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων που ασχολούνται με το εγχείρημα κ. Α. Πάλλας εξήγησε τους λόγους που έχει εγκαταλειφθεί η ιδέα για τη δημιουργία ολογράμματος.
«Παλαιότερα είχε προταθεί η δημιουργία ολογράμματος που θα απεικόνιζε τον Κολοσσό. Πιστεύουμε πως η συγκεκριμένη τεχνολογία θα ξεπεραστεί πολύ γρήγορα. Ολογράμματα θα έχουμε σε λίγο καιρό στα κινητά μας. Το θέμα είναι να δημιουργηθεί κάτι διαφορετικό που θα προκαλεί στους επισκέπτες δέος και θαυμασμό», εξήγησε ο κ. Πάλλας.
Ο κ. Μελετίου δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την τοποθεσία που έχει επιλεγεί για την ανέγερση του μνημείου αλλά και με το μέγεθος του αγάλματος.
«Δεν μας βρίσκει σύμφωνους το σημείο της πρότασης που αφορά την θέση που έχει επιλεγεί για την ανέγερση του μουσείου – αγάλματος. Διαφωνούμε όμως και με μέγεθος που προτάθηκε να έχει. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τον Κολοσσό. Το ζήτημα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό», τόνισε ο κ. Μελετίου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ