Τοπικές Ειδήσεις

Η ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου της ΝΔ ζητά την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που οδήγησαν σε δύο συνεχή black out

Η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου ανταποκρίθηκε άμεσα στην επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ Α.Ε «ΖΕΥΣ» με αφορμή τα δύο συνεχή black out στο νησί της Ρόδου και αντιπροσωπεία της συναντήθηκε χθες το βράδυ με τη διοίκηση του Σωματείου Ζεύς και ενημερώθηκε εκτενώς για τη θέση αλλά και τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που βυθίζουν τη Ρόδο στο σκοτάδι αν και βρισκόμαστε σε χειμερινή περίοδο ενώ έχει τεθεί σε λειτουργία και το νέο εργοστάσιο στη Νότια Ρόδο.

O πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε  κ. Παύλος Μπακίρης μαζί με τον υπεύθυνο Υποδομών κ. Στέργο Κούτρη και  τον υπεύθυνο Εργαζομένων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα κ. Μηνά Πατσουράκη συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Σωματείου των Εργαζομένων στη ΔΕΗ Α.Ε «ΖΕΥΣ». Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του σωματείου κ.  Μιχάλης Χαροκόπος, ο αντιπρόεδρος κ. Αντώνης Στεργάκης, ο γραμματέας κ. Γιώργος Χατζηαντωνίου και τα μέλη του συμβουλίου κκ. Μανώλης Πελεκάνος, Σταυρός Χατζητρατής, Κώστας Φραγκάκης και Στάθης Γρηγοριάδης.

Από την ενημέρωση που έγινε από τον προέδρο κ. Χαροκόπου και τα άλλα μέλη της διοίκησης του Σωματείου διεφάνη ότι η απουσία των αντισταθμιστικών πηνίων αλλά και οι γραμμές μεταφοράς προς το νέο εργοστάσιο της Νότιας Ρόδου που δεν ενισχύθηκαν όπως θα έπρεπε, οδηγούν τα δύο εργοστάσια να τίθενται εκτός λειτουργίας και η Ρόδος να βρίσκεται στο σκοτάδι  κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Έγινε ενημέρωση και για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης τόσο στον ΑΗΣ Σορωνής όσο και στο νέο εργοστάσιο ΘΗΣ Νότια Ρόδου. Το λιγοστό προσωπικό που υπάρχει εργάζεται με υπερβάλλοντα ζήλο, σε εξοντωτικά ωράρια για να καλύψει τις αστοχίες του συστήματος και να περιορίζει όσο γίνεται τις διακοπές και τα προβλήματα στους καταναλωτές.

Οι συνδικαλιστές εξέφρασαν το παράπονο τους ότι ενώ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και αρκετό καιρό για διασφάλιση της σταθερότητας του ηλεκτρικού συστήματος Ρόδου αλλά και Χάλκης, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει από πουθενά ανταπόκριση.

Η ΝΟ.Δ.Ε Δωδ/σου της ΝΔ  δηλώνει  πλήρη στήριξη  στις θέσεις του Σωματείου των Εργαζομένων και ζητά με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος να υλοποιηθούν άμεσα :

1)   Η τοποθέτηση των αντισταθμιστικών πηνίων για να λυθεί το χειμερινό πρόβλημα της άεργου ισχύος, αιτία η οποία δημιούργησε τα πρόσφατα συχνά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση του Νησιού.

2)   Η υλοποίηση των  έργων για την ενίσχυση του δικτύου μεταφοράς από τον ΘΗΣ Νότιας Ρόδου όπως προβλέπεται από σχετικές μελέτες.

3)   Ακύρωση τυχόν απόφασης για αποσύνδεση από το σύστημα Ρόδου – Χάλκης και μεταφορά αλλού σημαντικών μονάδων παραγωγής ενέργειας από το εργοστάσιο ΑΗΣ Σορωνής. Μία τυχόν τέτοια ενέργεια θέτει σε κίνδυνο την ενεργειακή επάρκεια του νησιού τους καλοκαιρινούς μήνες όπου κάθε χρόνο οι ανάγκες του νησιού αυξάνονται.

4)   Άμεση πρόσληψη των 30 ατόμων στο νέο εργοστάσιο (ΘΗΣ Νότιας Ρόδου) λαμβάνοντας υπόψιν ως σημαντικό κριτήριο εκείνο της εντοπιότητας.

Δεν θα επιτρέψουμε ο ελλιπής σχεδιασμός σε ένα έργο 200 εκατ. να συνεχίσει να ταλαιπωρεί τους κατοίκους Ρόδου και Χάλκης και ούτε φυσικά να τιναχθεί στον αέρα η νέα τουριστική σαιζόν. Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό να πράξει τα δέοντα. Η ενεργειακή επάρκεια της Ρόδου δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Οφείλουμε τέλος να εκφράσουμε ένα δημόσιο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ που ξεπερνάτε τους εαυτούς σας για να μην έχει συνεχή προβλήματα ηλεκτροδότησης η Ρόδος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου