Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, Δημήτρης Γάκης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη χθεσινή (21.11.17) συνεδρίαση της Επιτροπής με θέμα το στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, αναφέρθηκε στο ζήτημα της άμεσης αντιμετώπισης των συνεπειών της πρόσφατης μεγάλης φυσικής καταστροφής που προκλήθηκε από πλημμύρες στην περιφέρεια της Αττικής αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ανάμεσά τους και το μικρό ακριτικό νησί της Σύμης.

«Εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους δοκιμαζόμενους πολίτες της Δυτικής Αττικής. Είμαστε σε μια επικοινωνία και με την Περιφέρεια Αττικής για να αναλάβουμε κοινοβουλευτική πρωτοβουλία για να διευκολύνουμε το έργο αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία. Σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση, το Κοινοβούλιο καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο στην αναζήτηση τρόπων και μέσων οικονομικής στήριξης και ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες και να αποκατασταθούν οι ζημιές σε σπίτια και σε υποδομές στις πληγείσες περιοχές», τόνισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

Ο Δημήτρης Γάκης στην τοποθέτησή του, μίλησε για τη σημασία των Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συνεδρίων που διεξάγονται σταδιακά σ’ όλη τη Χώρα, με το πιο πρόσφατο συνέδριο να έχει πραγματοποιηθεί, συγκυριακά, στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. «Η Κυβέρνηση συζητά με τις περιφερειακές και τις δημοτικές Αρχές, αλλά και απευθείας με τις τοπικές κοινωνίες  και τους παραγωγικούς φορείς, ακούγοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα αλλά και τις προτάσεις τους, δίνοντας άμεσα λύσεις όπου αυτό είναι δυνατόν, συμβάλλοντας στον συνολικό σχεδιασμό της Περιφέρειας προς όφελος των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, θα συνεχίσει να παίζει τον σημαντικό θεσμικό της ρόλο ως «πλατφόρμα» διάλογου ανάμεσα στις Περιφέρειες, τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Κυβέρνηση, συμβάλλοντας στην επιτάχυνση της διαδικασίας που αποσκοπεί στη διαμόρφωση της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής και του Εθνικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Με βάση τις προτάσεις, τις εξειδικεύσεις και τις προτεραιότητες που θα έχουν συμφωνηθεί με τις Ελληνικές Περιφέρειες», επεσήμανε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ