Άμεση λύση ζητεί να δοθεί η Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος FEDHATTA στην πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουν όσοι επιβάτες προσγειώνονται στα γερμανικά αεροδρόμια από την Ελλάδα, με ειδική έξοδο για τα αεροσκάφη αυτά και εξονυχιστικούς ελέγχους που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Oπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, η «de facto» κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν από τη Γερμανία καταστρατηγεί την ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων πολιτών, που αποτελεί τεράστια κατάκτηση. Εγείρει δε ζητήματα ισότιμης αντιμετώπισης των ταξιδιωτών μεταξύ των δύο χωρών.

Είναι αδιανόητο οι ταξιδιώτες που αναχωρούν από τη χώρα μας και κατευθύνονται σε μια άλλη, εντός Σένγκεν, να χρειάζεται να υποβάλλονται μέχρι και το Μάιο του 2018 σε διαδικασίες ελέγχου άλλων εποχών, με την αιτιολόγηση ότι τα επιπλέον μέτρα ελήφθησαν για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας και ότι θα έχουν περιορισμένη διάρκεια.

Οι 2 χώρες σε συνεργασία με την Κομισιόν οφείλουν να επιλύσουν το ζήτημα με κατεύθυνση οποία θα πρέπει να δικαιώνει το κεκτημένο της συνθήκης Σένγκεν.

newmoney.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ