Ειδήσεις

Λιμεναρχείο Κω: 652 κατασχεμένα σκάφη και αναρίθμητες εξωλέμβιες μηχανές και ταχύπλοα άφησε το μεταναστευτικό

Αδικαιολόγητα καθυστερουν από την Διεύθυνση διαχείρισης δημόσιου υλικού, οι διαδικασίες για την δημοπράτηση των κατασχεμένων πλοιαρίων με τα οποία διακινήθηκαν οι πρόσφυγες και μετανάστες, με αποτέλεσμα εκτός από την απώλεια εσόδων για το δημόσιο, να εξακολουθεί ο κίνδυνος της βύθισής τους από ενδεχόμενες κακοκαιρίες, καθώς η φθορά και η απαξίωσή τους τα καθιστά ευάλωτα.
Ο Λιμενάρχης της Κω Κωνσταντίνος Γιαλελής, μας ενημέρωσε για τις λεπτομέρειες της νομοθεσίας, η οποία άλλαξε με εισαγγελική παρέμβαση, προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση με τα κατασχεμένα και του δικαιούχους κτήσης των πλοιαρίων, αλλά και για τις διαδικασίες που προβλέπονται τώρα για την εκποίηση όσων έχουν διασωθεί και για όσα μετά την 3η διαδικασία παραμένουν, για την καταστροφή τους.
Συνολικά τα σκάφη που έχει κατασχέσει το Λιμεναρχείο της Κω είναι 652, ενώ αναρίθμητες είναι οι εξωλέμβιες μηχανές και τα ταχύπλοα, τα οποία κυρίως φυλάσσονται από τους μεσεγγυούχους, που συνεργάστηκαν με το λιμεναρχείο.
Σε ότι αφορά την ανέλκυση των βυθισμένων σκαφών, τα οποία είχαν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην λιμενολεκάνη, ο κ. Λιμενάρχης μας ενημέρωσε ότι έχει ξεκινήσει σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο η καταγραφή στα λιμάνια ευθύνης, ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα και του κόστους ανέλκυσης, το οποίο μέχρι σήμερα επιβαρύνει το Δ.Λ. Τ. της Κω.
dhras.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου