Ειδήσεις

Με «memory stick» και θήκες «plexiglass» κόστους 24,6 ευρώ ανά… τεμάχιο, ο Προϋπολογισμός στη Βουλή

Έξι χρόνια συμπληρώνονται εφέτος από τη θέσπιση της κατάθεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού στη Βουλή με ψηφιακό μέσο αποθήκευσης.

Η αρχή έγινε το Νοέμβριο 2009 από τον τότε υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπακωνσταντίνου που κατέθεσε σε «memory stick» το σχέδιο Προϋπολογισμού για το 2010.

Η πρακτική που εγκαινίασε για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά το 2009 ο Γ. Παπακωνσταντίνου καθιερώθηκε, με αποτέλεσμα έκτοτε η εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού, ο απολογισμός, ο ισολογισμός και λοιπές χρηματοοικονομικές καταστάσεις και ο κώδικας κατάταξης εσόδων και εξόδων να κατατίθενται στη Βουλή σε ψηφιακή μορφή.

Πέρυσι, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, επικουρούμενος από την αρμόδια Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναβάθμισε το τελετουργικό. Έτσι, το «memory stick» με το σχέδιο Προϋπολογισμού 2014 κατατέθηκε στη Βουλή μέσα σε ειδικό κουτί, το οποίο μάλιστα έτυχε ειδικής προβολής από τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Για τον Προϋπολογισμό 2015 το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία την προμήθεια 200 Memory Sticks (8GB) με ειδικές θήκες «plexiglass» για την αποτύπωση των ψηφιακών αρχείων του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Το συνολικό κόστος της εν λόγω παραγγελίας ανήλθε σε 4.920 ευρώ, ήτοι 24,6 ευρώ ανά τεμάχιο. Αν και η τιμή ενός Memory Stick 8GB στην αγορά δεν ξεπερνά σήμερα τα 5 ευρώ, αυτό που αυξάνει το τελικό κόστος είναι το ειδικό «αμπαλάζ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου