Αθλητικά

Εξετάσεις και Δεξιοτεχνία στον Κάδμο

Η πρώτη ημέρα του 4ου και τελικού αγώνα Ιππασίας του Αναπτυξιακού Κυπέλλου Ρόδου διεξάγεται σήμερα, στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Ρόδου «Ο Κάδμος» στα Ασγούρου. Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας περιλαμβάνει το αγώνισμα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας για τις κατηγορίες Ε, Α3 και Α4 και θα ξεκινήσει στις 10.30, με τους αναβάτες που θα πάρουν μέρος να υπόσχονται πλούσιο θέαμα στους θεατές, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγώνες δωρεάν, καθώς οι διοργανωτές έχουν ορίσει ελεύθερη είσοδο.

Η «δράση» στον «Κάδμο» θα συνεχισθεί αύριο με τη διεξαγωγή του δεύτερου αγωνίσματος, αυτό της Υπερπήδησης Εμποδίων στα 0.8 μέτρα, 1.00μ., 1.05μ. και 1.15μ., με ώρα έναρξης και πάλι στις 10.30. Στον τελικό αυτό αγώνα θα συμμετάσχουν αναβάτες από τη Σχολή Ιππασίας «Ιαλυσός», τη Σχολή Ιππασίας Κω «Έρικας» και φυσικά τον «Κάδμο».

Εξάλλου, σήμερα το πρωί, 13 αθλητές του συλλόγου θα δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση της άδειας ικανότητας αθλητού (Α.Ι.Α.), οι οποίες περιλαμβάνουν το πρακτικό μέρος στην Ιππική Δεξιοτεχνία και την Υπερπήδηση Εμποδίων, αλλά και το θεωρητικό με ερωτήσεις στα ακόλουθα θέματα:

βασική ανατομία ίππου, βασική ανατομία οπλής, βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών και συχνότερων παθήσεων και ασθενειών του ίππου, γνώσεις των κανονισμών των αγώνων, γνώσεις σελώματος και αναγνώριση σαγής, γενικές γνώσεις φροντίδας του ίππου και γνώσεις ορολογίας όπως τι είναι ώθηση και τι ισορροπία στην ιππασία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου