Ειδήσεις

Οι άνθρωποι και το έργο της «Φλόγας» παρουσιάζονται στην Κάλυμνο

Όταν σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής σου- ίσως τη δυσκολότερη που μπορεί να βιώσει άνθρωπος- με το παιδί σου να έχει νοσήσει από καρκίνο, βρεις καταφύγιο και παρηγοριά μέσα σε έναν οργανωμένο σύλλογο, όπως είναι αυτός της «Φλόγας» που τον συγκροτούν Γονείς Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις, είναι να βοηθήσεις με όλες σου τις δυνάμεις να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο αυτή η αγκαλιά που απλόχερα σου προσφέρθηκε.
Η Ειρήνη Χατζηαντωνίου, μητέρα από την Κάλυμνο, γνώρισε από κοντά το ανεκτίμητο έργο της “φλόγας” και στηρίχτηκε από τους ανθρώπους της, αντλώντας δύναμη όταν έδινε τη μάχη δίπλα στο παιδί της. Σήμερα νιώθει την ανάγκη να συμβάλλει και η ίδια στην ενίσχυση αυτής της εθελοντικής προσπάθειας που έχει απλώσει τα κλαδιά της σε πολλά μέρη της Ελλάδας και με την βοήθεια αρκετών συμπατριωτών της διοργανώνει στο νησί μια ξεχωριστή εκδήλωση με προσκεκλημένη και κεντρική ομιλήτρια την πρόεδρο της «Φλόγας» κ. Μαρία Τρυφωνίδη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως (Παρθεναγωγείο).
Η κ. Χατζηαντωνίου καλεί τους Καλύμνιους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της δράσης των εθελοντών για την ενίσχυση του συλλόγου, αφού προηγουμένως ενημερωθούν για τις σημαντικές ενέργειές του και την αξία του εθελοντισμού. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα διατεθούν προς πώληση ευχετήριες κάρτες και τετράδια για τη στήριξη της «Φλόγας» αλλά και χειροποίητες κατασκευές δωρεές φίλων του συλλόγου φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι.
Η εκδήλωση αυτή θα είναι μόνο η αρχή αφού υπάρχουν σκέψεις για δημιουργία παραρτήματος της «Φλόγας» στην Κάλυμνο, φέτος που ο σύλλογος συμπληρώνει 32 χρόνια παρουσίας δίπλα στο παιδί με καρκίνο και την οικογένειά του.

Το σπουδαίο έργο της «Φλόγας»
13Ο σημαντικότερος στόχος είναι να στηριχθούν οι δράσεις του συλλόγου και δη ο ξενώνας όπου φιλοξενούνται παιδιά και οι γονείς τους απ’ όλη την Ελλάδα, όσο χρονικό διάστημα αυτά υποβάλλονται σε θεραπεία στις Ογκολογικές κλινικές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας. Η “Φλόγα” αποτελεί «κιβωτό» για νεογέννητα έως και παιδιά ηλικίας 16-17 ετών και από την ίδρυσή της αγωνίζεται για τα δικαιώματα των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια και για την παροχή σε αυτά, της καλύτερης δυνατής ιατρικής φροντίδας. Πιέζει την πολιτεία για καλύτερη ιατρική φροντίδα. Όταν η πίεση δεν φέρνει αποτελέσματα συμμετέχει στον εξοπλισμό των δημοσίων νοσοκομείων γιατί οι ανάγκες δεν μπορούν να περιμένουν.

Μεταξύ των μεγαλύτερων αγορών που έχει κάνει (με τις χορηγίες ιδιωτών) είναι η ριζική ανακαίνιση και ο εξοπλισμός των τμημάτων Αξονικού / Μαγνητικού τομογράφου και Ακτινολογικού τμήματος Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, η ανακαίνιση της Εντατικής Μονάδας Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία σαν φορέας υλοποίησης (χορηγός Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), η αγορά Αξονικού Τομογράφου G.E.-μειωμένης ακτινοβολίας στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και Βιομοριακού Αναλυτή για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λάμψη Θεσσαλονίκης κ.α.

kalymnosola.wordpress.com

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου