Τοπικές Ειδήσεις

ΕΚΡ – ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Δωδεκανήσου: Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση νομικής πληροφόρησης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση νομικής πληροφόρησης που συνδιοργάνωσαν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ Δωδεκανήσου στις 21Οκτωβρίου με θέμα: «ΝΕΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ», τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων όπως αυτοί επιβάλλονται.

Ο νέος Νόμος 4808/2021 (ΦΕΚ Α’ 101, 19.06.2021) εισάγει σημαντικές διατάξεις και μεταρρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, όπως η ατομική διευθέτηση εργασίας, η αύξηση υπερωριών, το προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας κ.α.

Παρουσία εκπροσώπων κοινωνικών φορέων, εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων, πλήθους εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων.

O Πρόεδρος του ΕΚΡ, κ. Εγγλέζος Παν. και ο Πρόεδρος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, κ. Χατζησάββας Σ. χαιρέτισαν τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΚΡ κ. Φραντζολάκης Γ.

Οι νομικοί σύμβουλοι του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: κ. Παπακωνσταντινοπούλου Βασ. και κ. Βλάσσης Θ. παρουσίασαν και ανέλυσαν τις βασικές μεταβολές του νέου εργασιακού νόμου, καθώς επίσης και θέματα που προκύπτουν στις εργασιακές σχέσεις.

Ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων οι οποίες και απαντήθηκαν.

Το ΕΚΡ μαζί με το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Δωδεκανήσου θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους στη στοχευμένη ενημέρωση των πολιτών σε εργασιακά, ασφαλιστικά και θέματα απασχόλησης, με τρόπο έγκυρο και αξιόπιστο με τακτικές επισκέψεις των επιστημονικών συνεργατών του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ στη Ρόδο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου