Η πυγμαχία πλέον έχει το δικό της χώρο στη Ρόδο και μάλιστα είναι εξαιρετικός. Ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. ουσιαστικά μαζί με το σωματείο Α.Σ. Κολοσσός Καλυθιών… παρουσίασαν το προπονητήριο πυγμαχίας, που κατασκευάστηκε εξαιρετικά και με… αγάπη στο Δ.Α.Κ. «Καλλιπάτειρα». Ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Αλέξανδρος Κολιάδης και ο προπονητής του συλλόγου Μπάμπης Στατιού έδωσαν και τη ψυχή τους, προκειμένου να γίνει ένας σύγχρονος χώρος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα προπονητικά κέντρα πυγμαχίας.

Αρχικά το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Όλα ξεκίνησαν από ένα ραντεβού. Ήρθαν στο γραφείο μου ο Μπάμπης Στατιύ και ο Βασίλης Πελαρδής. Άρχισαν να μου μιλούν για πυγμαχία και μποξ και η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα πολλά πράγματα ούτε και ότι υπήρχαν πολλοί αθλητές στο νησί. Μου ανέλυσαν το σκεπτικό τους και ότι θα βοηθούσε σημαντικά αν υπήρχε ένα προπονητικό κέντρο στη Ρόδο. Η προηγούμενη διοίκηση του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και ο πρόεδρος του κ. Στέφανος Κυριαζής είχαν αγοράσει ένα ρινγκ και έτσι το αξιοποιήσαμε κατάλληλα. Όταν ήρθαμε να επισκεφτούμε το χώρο, τα προβλήματα ήταν πολλά. Όλοι ήταν μαζεμένοι και προβληματισμένοι. Αυτός που το πίστεψε περισσότερο ήταν ο κ. Στατιού. Κάναμε ένα κέντρο πυγμαχίας και το ταξίδι ξεκίνησε από την πίστη δύο ανθρώπων που γνωρίστηκαν πριν από τρεις μήνες. Ο χώρος δεν είναι τυχαίος. Βρισκόμαστε στο ‘’Καλλιπάτειρα’’ που ήταν κόρη του Διαγόρα, ο οποίος ήταν πυγμάχος. Τιμούμε την ιστορία μας. Στην αρχή μας έλεγαν τρελούς και καταφέραμε μέσα σε διάστημα τριών μηνών να μετατρέψουμε έναν απαράδεκτο χώρο που είχε μαύρα χάλια σ’ έναν εξαιρετικό χώρο άθλησης. Είμαστε πολύ περήφανοι που άνοιξε αυτός ο χώρος και βρίσκονται μαζί μας υψηλού επιπέδου αθλητές. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μας που έχουν έρθει πρωταθλητές Ευρώπης στη Ρόδο. Το μεγάλο στοίχημα του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. είναι η πυγμαχία να αποκτήσει περισσότερους αθλητές, που θα την αγκαλιάσουν».

Από την πλευρά του ο Μπάμπης Στατιού είπε: «Είναι ένα όνειρο ζωής για μένα. Ότι και να πω είναι λίγο. Ο Θεός έστειλε στο δρόμο του τον πρόεδρο, κοιταχτήκαμε στα μάτια, δώσαμε τα χέρια και αυτό ήταν όλο. Ήρθαμε εδώ και ξεκινήσαμε. Είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι που έχουμε τη νέα ολυμπιακή αίθουσα της πυγμαχίας. Θα κάνουμε πολλά πράγματα στο μέλλον».

Στη συνέχεια ο Μπάμπης Στατιού παρουσίασε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους του. Αρχικά τον Στιβ Λάμπ που είναι ο προπονητής του Αλέξανδρου Φάρελ, που είπε: «Ο χώρος αυτός θα αγκαλιάσει πολλά νέα παιδιά και θα τα απομακρύνει από τους δρόμους και άλλα κατατόπια. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στη Ρόδο και σ’ αυτό τον υπέροχο χώρο που θα βοηθήσει πολύ την πυγμαχία.

Αμέσως μίλησε ο διεθνής διαιτητής και κριτής Μαρκ Χότσον, ο οποίος έχει δική του εταιρεία που στήνει ρινγκ και βρίσκεται για μία εβδομάδα στη Ρόδο. Ο ίδιος είπε: «Νομίζω ότι το μέρος είναι κατάλληλο για πυγμαχία και είναι πολύ καλή ιδέα. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένα τέτοιο γυμναστήριο για το ολυμπιακό μας άθλημα».

Ο Πιτ Ρόμπινσον είναι ένας ακόμη εκλεκτός προσκεκλημένος, ο οποίος μάλιστα έρχεται στη Ρόδο δύο και τρεις φορές το χρόνο και διατηρεί στενούς δεσμούς φιλίας με τον Μπάμπη Στατιού. «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο νησί. Ο χώρος είναι εκπληκτικός και μπορούν να έρθουν αθλητές απ’ όλη την Ευρώπη και να προετοιμαστούν κατάλληλα, είπε χαρακτηριστικά.

Μαζί του βρίσκονται ο δευτεραθλητής Ευρώπης στην κατηγορία 70 κιλών Τόμας Ρόμπινσον και ο πρωταθλητής Ευρώπης στα 60 κιλά Έλις Πάρτνερ, των οποίων η παρουσία αποτελεί διαφήμιση για όλο το νησί.
Στο τέλος πήραν τη «σκυτάλη» ο Βασίλης Πελαρδής, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Αλέξανδρο Κολιάδη και τόνισε ότι ανυπομονεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον κορωνοϊό. Επίσης το «παρών» έδωσε και ο Στάθης Αντωνάς, που ήδη ξεχωρίζει και παρουσιάζει ανοδική πορεία με τις εμφανίσεις του.

Αν μη τι άλλο το νέο προπονητήριο πυγμαχίας είναι πραγματικά εξαιρετικό και η προσπάθεια που έγινε είναι εξαιρετική για να μπορέσει ο Α.Σ. Κολοσσός Καλυθιών να αποκτήσει το δικό του ”σπίτι”.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ