ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα βήμα πριν το lockdown και κλείσιμο των σχολείων στην  Αττική – Πώς θα γίνει

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- ΣΥΨΑΣ

Για την πι­θα­νό­τη­τα ενός νέου lockdown στην Ατ­τι­κή και το πώς θα γίνει μί­λη­σε στον ΣΚΑΪ ο λοι­μω­ξιο­λό­γος Νίκος Σύψας.

Όπως τό­νι­σε εί­μα­στε ένα βήμα πριν την απα­γό­ρευ­ση κυ­κλο­φο­ρί­ας.

«Η πραγ­μα­τι­κή διά­στα­ση είναι ότι στη σκάλα του συ­να­γερ­μού εί­μα­στε στο πορ­το­κα­λί. Αυτό ση­μαί­νει απα­γό­ρευ­ση κυ­κλο­φο­ρί­ας. Ανά πάσα στιγ­μή μπο­ρεί να εκτρα­πεί η κα­τά­στα­ση.»

Ωστό­σο, επε­σή­μα­νε ότι «δεν χρειά­ζε­ται πα­νι­κός, χρειά­ζε­ται σωστή ενη­μέ­ρω­ση».

Για τα κρού­σμα­τα του τε­λευ­ταί­ου 24ωρου ο λοι­μω­ξιο­λό­γος είπε ότι δεν ανη­συ­χεί γιατί από τα 453 τα 184 είναι γνω­στή συρ­ροή από με­τα­νά­στες.

«Πρέ­πει να δρά­σου­με προ­κα­τα­βο­λι­κά και προ­λη­πτι­κά.», είπε και συ­μπλή­ρω­σε ότι θα κά­νουν  ό,τι χρεια­στεί για να πε­ριο­ρί­σουν τη δια­σπο­ρά του ιού ακόμα και lockdown.

Στη συ­νέ­χεια εξή­γη­σε πως ακρι­βώς σχε­διά­ζουν το lockdown. «Θα κά­νου­με lockdown πε­ριο­δι­κά, θα γίνει για 2 βδο­μά­δες μέχρι να πέσει η κα­μπύ­λη της επι­δη­μί­ας, μετά αν ξα­να­χρεια­στεί θα ξα­να­γί­νει για άλλες δυο βδο­μά­δες.» Επί­σης, θα κλεί­σουν και τα σχο­λεία.

Τό­νι­σε, δε, ότι μπο­ρεί να γεί­ρου­με προς την πλευ­ρά του κόκ­κι­νου ανά πάσα στιγ­μή.

Το πρό­βλη­μα αυτή τη στιγ­μή, όπως είπε ο κ. Σύψας, είναι στο κέ­ντρο της Αθή­νας επει­δή η ιχνη­λά­τη­ση είναι δύ­σκο­λη, καθώς υπάρ­χει με­γά­λη συρ­ροή με­τα­να­στών.

«Το πιο απο­τε­λε­σμα­τι­κό όπλο που έχου­με είναι η απα­γό­ρευ­ση κυ­κλο­φο­ρί­ας. Ελ­πί­ζου­με το 10 ήμερο αυτό, μέχρι τέλος Σε­πτεμ­βρί­ου θα δούμε την επί­δρα­ση των μέ­τρων. Αν χρεια­στεί θα πά­ρου­με μέτρα και νω­ρί­τε­ρα.», είπε.

Επί­σης, μαζί με την απα­γό­ρευ­ση κυ­κλο­φο­ρί­ας επι­στρέ­φουν και τα SMS στο 13033.

«Αλί­μο­νο αν με την κα­τά­στα­ση αυτή μπού­με Οκτώ­βρη-Νο­έμ­βρη.»

Τέλος , είπε ότι μέχρι στιγ­μής ο δεί­κτης (R) με­τα­δο­τι­κό­τη­τας στην Ατ­τι­κή είναι πάνω από 1, ενώ όπως εκτι­μά το κα­λο­καί­ρι του 2021 το φαι­νό­με­νο θα αρ­χί­σει να ξε­θυ­μαί­νει και θα εξα­φα­νι­στεί.

Για το εμ­βό­λιο της Astra Zeneca είπε ότι στην τρίτη πα­ρε­νέρ­γεια που θα εμ­φα­νι­στεί το εμ­βό­λιο απο­σύ­ρε­ται.

Πηγή: skai.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.