Ακόμη ένας Ροδίτης, μετά τους κ.κ. Βασίλη Παπανικόλα και Γιάννη Βασιλάκη, εκδήλωσε ενδιαφέρον για την πλήρωση της θέσεως του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου στο πλαίσιο της σχετικής προκήρυξης του Υπουργείου Υγείας.
Πρόκειται για τον κ. Μιχάλη Μαντικό, σμήναρχο ε.α. Msc, υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας.
Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά υποψηφιότητα που έχει υποβληθεί ενώ συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον και από άλλους Ροδίτες, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί αν έχουν υποβάλει τις υποψηφιότητές τους κι αν τελικώς θα το πράξουν. Πιο συγκεκριμένα μετ’ επιτάσεως ακούγονται τις τελευταίες ημέρες τα ονόματα των κ.κ. Βασίλη Χρύση, Ευγένιου Κορναρόπουλου, Μανώλη Τριανταφύλλου (ιατρού), Παναγιώτη Σακελλαρίου, Νίκου Καραμαρίτη και του κ. Παναγιώτη Κουνάκη.
Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται συγκαταλέγεται κι αυτό του αντιστράτηγου ε.α. κ. Γρηγόρη Ρουμάνη, που έχει αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων από την διοίκησή του στην 95 ΑΔΤΕ. Ο κ. Ρουμάνης, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν έχει υποβάλει ακόμη την υποψηφιότητά του, στο πλαίσιο του διαγωνισμού.
Ο Μαντικός Β. Μιχαήλ γεννήθηκε στη Ρόδο το 1969. Γονείς του είναι ο αείμνηστος ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου πόλεως Ρόδου, Βασίλειος Μαντικός και η Ελένη Λαφογιάννη.
Αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων το 1992 και είναι κάτοχος του διετούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο ολοκλήρωσε με άριστα και με υποτροφία ως ο πρώτος σε βαθμολογία (2006-2008).
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τoυ Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Δημόσιας Διοίκησης, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Πολεμικής Αεροπορίας.
Για τις δραστηριότητές του έχει λάβει τις ακόλουθες διακρίσεις και βραβεία:
– Οικονομική υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου/ Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών/ Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών/ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (MSc)
– Το μετάλλιο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής από την αυτού εξοχότητα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
– Το μετάλλιο τρυ Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικα από την αυτού εξοχότητα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
– Τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα (Υπουργείο Εξωτερικών)
– Το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Γ’ Τάξεως και την προαγωγή του σε Β’ Τάξεως
– Το Μετάλλιο Ευδόκιμου Διοικήσεως Γ’ Τάξεως, καθώς και την προαγωγή του σε Β’ Τάξεως
– Έχει τιμηθεί με τη Διαμνημόνευση Υπηρεσίας σε Επιτελείο
– Έπαινο από τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας για την άριστη επίδοσή του σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα
Έχει αποδεδειγμένη εκπαιδευτική εμπειρία στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης σπουδαστών-τριών ΑΤΕΙ και μαθητείας ΟΑΕΔ.
Αφυπηρέτησε με το βαθμό του σμηνάρχου, κατόπιν αιτήσεως του, αποκτώντας αξιολογημένη εμπειρία σε θέσεις διοίκησης συνεχώς αυξανόμενων υπευθυνοτήτων.
Έχει συγγράψει και εκδώσει δύο πονήματα και βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη έκδοσης, από ελληνικό εκδοτικό οίκο, το πρώτο ελληνικό εγχειρίδιο αποκλειστικά για τη μέθοδο στρατηγικού σχεδιασμού SWOT Analysis.
Παράλληλα, άρθρα του φιλοξενούνται στον ιστοχώρο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας/ Δεξαμενή Στρατηγικής Σκέψης, σε τοπικές εφημερίδες της Ρόδου -όπου ζει μετά την αφυπηρέτησή του- και σε ιστοσελίδες ειδησεογραφικού περιεχομένου.
Εχει συμμετάσχει σε συλλόγους και κοινωνικές δράσεις:
• Μέλος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας – Γραφείο πολιτικού σχεδιασμού και τύπου (2018-έως σήμερα)
• Μέλος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας – Γραφείο πολιτικού σχεδιασμού και τύπου (2016-2018)
• Παροχή τεχνικής βοήθειας για την διεξαγωγή εκδήλωσης, για την εικοστή επέτειο από την λειτουργία του Οργανισμού Απαγόρευσης χρήσης Χημικών Όπλων (OPCW, 2018) Γραμματέας του Συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου (2015-2017)
• Εθελοντής αιμοδότης
• Σχεδιασμό, και αξιολόγηση γυμνασίου Προσομοίωσης Δημιουργίας καταυλισμού Σεισμοπλήκτων στην Πόλη της Ρόδου, 3-4 Δεκ. 2016 (73 άτομα, επτά εθελοντικές ομάδες)
• Συμμετοχή στο 6ο Διεθνές Συνέδριο Διαχείρισης Θυμάτων Καταστροφών 7-12 Οκτωβρίου 2016, ως συντονιστής του συνόλου των εθελοντικών ομάδων (48 άτομα, τέσσερις εθελοντικές ομάδες)
• Διετέλεσε εκπρόσωπος των γονέων και κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Πόλεων Ρόδου, στην Ένωση Συλλόγων Γονέων πόλεως Ρόδου (2015)
• Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου πόλεως Ρόδου 2013-2014
• Διετέλεσε ταμίας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, του γυμνασίου των Αρσάκειων Σχολείων Πατρών 2011-2013
• Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου μεταπτυχιακών φοιτητών 2007-2008 του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
• Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Α’ δημοτικού βρεφονηπειακού σταθμού Ρόδου (2005-2006)
• Διετέλεσε ταμίας συλλόγου Δωδεκανησίων, Νομού Αχαΐας (2000-2001)
• Διετέλεσε μέλος της ένωσης αλεξιπτωτιστών Πάτρας
Είναι συζευγμένος με την Πανοπούλου Ελένη, Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος Δωδεκανήσου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και έχουν δύο θυγατέρες.

Ένα σχόλιο στο Συνωστισμός υποψηφίων για τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

  1. Avatar Ο/Η ΝΑΝΑ ΚΑΝΤΙΝΟΥ λέει:

    ΝΑ ΕΜΠΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΓΑΙΝΕΚΑ !

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ