Ειδήσεις

Σκανδιναβία: Σταθερά ανοδική και ισχυρή, η ζήτηση για την Ελλάδα

Σημαντικό ρεύμα καταγράφεται τη φετινή περίοδο από τις Σκανδιναβικές αγορές προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα, σε σχετική μεγάλη έρευνα του site κρατήσεων ticketmaster, να βρίσκεται στην πρώτη θέση, ξεπερνώντας για πρώτη φορά την Τουρκία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, που αφορούν σε κρατήσεις για κάθε είδος ταξιδιού και πακέτων διακοπών μέχρι τις 15 Αυγούστου και για αναχωρήσεις από 1η Μαίου μέχρι και 31 Αυγούστου, η Ελλάδα είναι πρώτη, με μία αύξηση της τάξης του 25%, με δεύτερη την Ισπανία και τρίτη την Τουρκία.

Σε επίπεδο τοπικών προορισμών, πιο δημοφιλής παραμένει η Αττάλεια, ακολουθούμενη από τη Μαγιόρκα και την Κρήτη, στην τρίτη θέση.

Η Ρόδος βρίσκεται στην 5η θέση.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα, του εντύπου Vagabond, για το 2013, η χώρα μας βρίσκεται στην 8η θέση μεταξύ όλων των προορισμών των Σουηδών για όλα τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, με 626.000 επισκέπτες (αυτό μάλλον διαφέρει τρελά, είναι σχεδόν διπλάσιο από τα στοιχεία της Στατιστικής μας Υπηρεσίας…) και αύξηση 9% και αν αφήσουμε εκτός λίστας τους γειτονικούς προορισμούς – Δανία, Φιλανδία, Νορβηγία – η Ελλάδα είναι 5η, μετά την Ισπανία, τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία και την Τουρκία.

Σημειώνεται μάλιστα, ότι το 2013, ο αριθμός των Σουηδών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα ήταν αυξημένος σε ποσοστό 50% σε σύγκριση με το 2010, που αναφέρεται ως η πρώτη χρονιά της κρίσης.

tourismlobby

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου