Ειδήσεις

Μ. Βαρβιτσιώτης με την Laura Thompson και τον Επίτροπο Niels Muiznieks για το αυξανόμενο μεταναστευτικό κύμα

Με την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), Πρέσβυ Laura Thompson, συναντήθηκε σήμερα, οΥπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η διαχείριση των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών από τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, καθώς και οι δυσοίωνες προοπτικές για την αύξηση τους που δημιουργούνται από τις συγκρούσεις και την αστάθεια στη Μέση Ανατολή. Επιπλέον, η κα Thompson ενημερώθηκε για τη στρατηγική του Υπουργείου, καθώς και τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την υποδοχή των παράτυπων μεταναστών και εξέφρασε την ικανοποίηση της για την πρόοδο που έχει συντελεσθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν άμεσα τεχνικές συναντήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των μεταναστευτικών ροών, στη βάση των διεθνών προτύπων σεβασμού των ανθρωπινών δικαιωμάτων, αλλά και την ανάπτυξη ενημερωτικών δράσεων από τον Οργανισμό, προς στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που υπηρετούν σε Λιμενικές Αρχές, όπου παρατηρείται εντονότερο το φαινόμενο των μεταναστευτικών πιέσεων.

Εξάλλου ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Niels Muiznieks, του οποίου το σχόλιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε προκαλέσει σχετική επιστολή του Υπουργού προς την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου κα. Anne Brasseur. Ο Υπουργός ζήτησε από τον Επίτροπο να ενημερώνεται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές πριν προβεί σε κρίσεις, καθώς ο στόχος για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι κοινός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου