Ρεπορτάζ

Προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για τη δολοφονία στο Γεννάδι

Μια νέα κατάσταση πραγμάτων στη δικαστική έρευνα για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας της 61χρονης Ευαγγελίας (Αντζελας) Ιεροβασίλη του Γεωργίου, το βράδυ της 20ής Ιουνίου 2012, στο σπίτι της, στο Γεννάδι, δημιούργησε έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., μετά την άρση του απορρήτου 13 κινητών τηλεφώνων.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής», από την έρευνα προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για τις κινήσεις 13 ατόμων, μεταξύ των οποίων και 7 υπόπτων, που χρησιμοποιούν 9 τηλεφωνικές συνδέσεις, αφού ελέγχθηκε το στίγμα των κινητών τους την επίμαχη ημέρα του φόνου.
Υπάρχουν δηλαδή πλέον στοιχεία για την ακριβή τοποθεσία τους στη Ρόδο την ώρα του φόνου, ενώ παραπέρα έχει γίνει καταγραφή όλων των μεταξύ τους τηλεφωνικών επικοινωνιών αλλά και εκείνων που είχαν με τρίτους, καθώς και η ταυτότητα των τελευταίων.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ελέγχθηκαν και όλες οι συνδιαλέξεις που είχε η Ιεροβασίλη στο διάστημα από 20 Απριλίου 2012 έως 20 Ιουνίου 2012.
Το σημαντικότερο στοιχείο, που προέκυψε από την άρση του απορρήτου, του τηλεφώνου της Ιεροβασίλη, είναι ότι την 18η Ιουνίου 2012 το πρωί και περί ώραν 10.50 είχε καλέσει την άμεση δράση (100)!
Το τηλεφώνημά της αυτό, που έγινε για άγνωστο ακόμη λόγο, είχε διάρκεια σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες περίπου ενός λεπτού.
Από τον ίδιο έλεγχο προέκυψε ότι είχε συχνή επικοινωνία και συγκεκριμένα 77 τηλεφωνήματα στο διάστημα που προαναφέραμε με μια γυναίκα αλλά και 164 τηλεφωνήματα με συγγενικό της πρόσωπο.
Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικος έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατ’ αγνώστων δραστών και η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου κ. Μαρίνα Κρανίτη, αρχής γενομένης από την 22α Ιανουαρίου 2014, ξεκίνησε έρευνα.
Από την δακτυλοσκοπική έρευνα σε μαχαίρια, που είχαν κατασχεθεί από διάφορες τοποθεσίες δεν προέκυψαν αξιοποιήσιμα αποτυπώματα.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, το βράδυ της 20ής Ιουνίου 2012 ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι ο εν διαστάσει σύζυγος της κόρης της 61χρονης, την βρήκε νεκρή, στο ισόγειο της μονοκατοικίας της, στο Γεννάδι.
Στο σπίτι μετέβη κλιμάκιο του γραφείου εγκληματολογικών ερευνών και ο ιατροδικαστής και έλαβαν φωτογραφίες, δείγμα από αίμα και άλλο υλικό για έλεγχο με τη μέθοδο του DNA.
Σε δωμάτιο της οικίας της Ιεροβασίλη βρέθηκε και μια 83χρονη. Πρόκειται για μια κατάκοιτη ηλικιωμένη, τη φροντίδα της οποίας είχε αναλάβει η Ιεροβασίλη. Η 83χρονη πάσχει από Αλτσχάιμερ και δεν ήταν σε θέση να καταθέσει ουσιωδώς για την υπόθεση.
Στην οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 μαχαίρια, ένα κινητό τηλέφωνο, μια ροζ μπατονέτα με αίμα, ένα σκουρόχρωμο φόρεμα με λευκές βούλες που φορούσε η θανούσα και δύο κλειδιά θυρίδας.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το θύμα δολοφονήθηκε με νύσσον και τέμνον όργανο, πιθανότατα μαχαίρι, δεχόμενο 14 πλήγματα – μαχαιριές, αιφνιδιαζόμενο και χωρίς να αντιδράσει και κατ’ εκτίμησή του, ο χρόνος θανάτου ήταν οι ώρες 12:00 με 14:00 της 20ής Ιουνίου 2012.
Η εκτίμηση του ιατροδικαστή επιβεβαιώθηκε με έκθεση Ιατροδικαστικής Έκθεσης Νεκροψίας – Νεκροτομής.
Επίσης ανιχνεύθηκε στο αίμα της νεκρής η παρουσία οινοπνεύματος σε συγκέντρωση 0,19 γραμ./λίτρο αίματος.
Από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία έχουν ληφθεί και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων νύχια από τρία άτομα τα οποία έχουν αποσταλεί για έλεγχο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Όπως έγραψε η “δημοκρατική”, ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου υπέβαλε υπόμνημα ένα εκ των παιδιών της 61χρονης, που διαμένει στην Αυστραλία.
Υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι η μητέρα του είχε καταφέρει να δημιουργήσει με τα χρόνια μια αξιόλογη περιουσία. Είχε στην ιδιοκτησία της συγκεκριμένα περίπου 10 ακίνητα και διαμερίσματα. Σε 6 εξ’ αυτών ήταν συνιδιοκτήτρια και συγκεκριμένα σε ένα διαμέρισμα στην οδό Ιερού Λόχου, σε μια οικία στο Γεννάδι, σε ένα οικόπεδο στη Σάλακο και σ΄ ένα τμήμα οικοπέδου στα περίχωρα της πόλης της Ρόδου.
Διατηρούσε επιπλέον θυρίδα στην Alpha Bank και λογαριασμό με υπόλοιπο περίπου 70.000 ευρώ.
Ο γιος της δολοφονηθείσης ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων ότι η μητέρα του είχε δεχτεί στο παρελθόν απειλές κατά της ζωής της και ότι είχε γίνει απόπειρα σε βάρος της! Πιο συγκεκριμένα, ενώ οδηγούσε, μια ρόδα σχεδόν έφυγε από τη θέση της και όταν έφτασε η οδική βοήθεια την ενημέρωσε ότι κάποιος είχε ξεβιδώσει τα “παξιμάδια” του τροχού.
Επιπλέον, όπως ισχυρίζεται ο γιός της, την 18η και 19η Ιουνίου 2012, η 61χρονη είχε παρατηρήσει ένα αυτοκίνητο το οποίο εκινείτο περίεργα έξω από το σπίτι της και είχε πάρει δύο φορές την αστυνομία αναφέροντας το γεγονός. Είχε δώσει μάλιστα ορισμένους από τους αριθμούς της πινακίδας κυκλοφορίας του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.
Ισως το τηλεφώνημά της στην άμεση δράση την 18η Ιουνίου, να έγινε για να αναφέρει το συγκεκριμένο περιστατικό.
Έτερος γιος της 61χρονης, ο οποίος είχε μάλιστα θεωρηθεί ύποπτος παρουσίασε στις αρχές άλλοθι καθώς με τη σύντροφό του και ακόμη ένα άτομο είχαν κάνει χρήση υποκατάστατου, που χορηγεί ο ΟΚΑΝΑ αλλά και ναρκωτικών δισκίων, ενώ επισκέφτηκαν ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ένα ενεχυροδανειστήριο και ένα mini market την επίμαχη ημέρα.
Ο πρώην σύζυγός της παρουσίασε ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο επισημαίνοντας ότι την επίμαχη ημέρα ταξίδευε από την Κρήτη στον Πειραιά, ενώ προηγουμένως είχε περιπολία ως εθελοντής θηροφύλακας στην Κρήτη.
Κατάθεση ελήφθη ακόμη από έναν μουσικό για τον οποίο υπήρξαν υποψίες ότι διατηρούσε σχέση με την 61χρονη. Μάλιστα, υποβλήθηκε σε εξετάσεις προκειμένου να αποδείξει ότι δεν είχε ερωτική σχέση με την εκλιπούσα η οποία, όπως προέκυψε, έπασχε από ηπατίτιδα μετά από μια μετάγγιση αίματος.
Εξετάστηκε επιπλέον και ένας οικοδόμος, ο οποίος είχε κάνει κάποιες εργασίες στο σπίτι της και ερωτήθηκε αν είχαν ερωτικές σχέσεις πράγμα που αρνήθηκε κατηγορηματικά και δεν προέκυπτε εξάλλου από κανένα άλλο στοιχείο.
Μια γειτόνισσά της στο Γεννάδι κατέθεσε ότι την ημέρα του φόνου και ώρα 19.00 ενώ βρισκόταν στην οικία της άκουσε μια ανδρική και γυναικεία φωνή τις οποίες δεν μπορεί να προσδριορίσει από πού προέρχονταν, που λογομαχούσαν.
Εξετάστηκαν επίσης συγγενείς της υπερήλικης, που φρόντιζε στην οικία της η 61χρονη.
Σηµειώνεται ότι ο δράστης επεδίωξε να πείσει ότι τα κίνητρα του εγκλήµατος ήταν οικονοµικά. Πιο συγκεκριµένα βρέθηκαν ανοικτά και ανακατωµένα συρτάρια και ντουλάπες σε δύο δωµάτια κυρίως αλλά διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν αφαιρεθεί αντικείµενα αξίας, όπως κοσµήµατα. Στα συρτάρια υπήρχαν συγκεκριµένα κουτιά µε κοσµήµατα και φο µπιζού τα οποία δεν ανοίχτηκαν καν. Στο µπρελόκ της βρέθηκε εξάλλου το κλειδί θυρίδας που διατηρεί σε τράπεζα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου