Ειδήσεις

Τo… έπος της υπερφορολόγησης

Θηλιά στην ανάπτυξη και πλήγμα στην απασχόληση επιφέρει η υπερφορολόγηση. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της έκθεσης της Alpha Bank για τα ακίνητα. Βαρύ το τίμημα του φόρου και για τα φυσικά πρόσωπα.

«Θηλιά» στην ανάπτυξη και πλήγμα στην απασχόληση επιφέρει η υπερφορολόγηση των ακινήτων, σύμφωνα με αποκαλυπτική μελέτη της Alpha Bank, στην οποία καταγράφονται στρεβλώσεις με άνιση κατανομή των βαρών και επιβολή φόρου επί πλασματικών αντικειμενικών τιμών.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι η Ελλάδα κατέχει την 5η υψηλότερη θέση στην ΕΕ στα φορολογικά έσοδα από την ακίνητη περιουσία και εκτιμάται ότι ο εισπρακτικός στόχος της κυβέρνησης δεν θα επιτευχθεί, καθώς το φορολογικό βάρος ξεπερνά τις οικονομικές αντοχές των νοικοκυριών.

ΕΘΝΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου