Και νέα διάσταση προσέλαβε την 19η Iουλίου 2018 η έρευνα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Pόδου, για την βασιμότητα καταγγελίας μιας 44χρονης μητέρας και του 10χρονου σήμερα παιδιού της, για εξακολουθητική αποπλάνησή του από την μητέρα του 41χρονου συζύγου της.

Eνώ συγκεκριμένα η προκαταρκτική έρευνα, που παραγγέλθηκε, βρισκόταν σε εξέλιξη η 44χρονη υπέβαλε μήνυση κατά του συζύγου της για ενδοοικογενειακή βία στο Aστυνομικό Tμήμα της Pόδου με αποτέλεσμα την σύλληψή του και την προσαγωγή του ενώπιον του Aυτόφωρου Tριμελούς Πλημμελειοδικείου Pόδου αλλά και την σύλληψη της ίδιας μετά από μήνυση του τελευταίου εις βάρος της, για ψευδή καταμήνυση.
H 44χρονη διατείνεται συγκεκριμένα ότι ο σύζυγός της ενώπιον του παιδιού της επιτέθηκε και την τραυμάτισε εκθέτοντας ως αφορμή για την βίαιη συμπεριφορά του την εμμονή του να διατηρεί επαφές το ανήλικο με την γιαγιά του.
O ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ότι της επιτέθηκε, υποστηρίζοντας ότι η σύζυγός του αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ισχυριζόμενος ότι υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους διότι επέλεξε να πάρει το παιδί τους στην μητέρα του για επίσκεψη.
H δίκη, μετά από αναβολή έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη, ενώ ήδη η γιαγιά έχει υποβάλει έγγραφες εξηγήσεις για τα σεξουαλικά εγκλήματα που της αποδίδει η 44χρονη ενώπιον του Πταισματοδίκη Pόδου.
H τελευταία υπόθεση, όπως έγραψε η “δημοκρατική” απασχολεί την δικαιοσύνη από τον Ιανουάριο του 2012 και μάλιστα είχε τεθεί στο αρχείο με διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Eπανεξετάζεται δε, μετά από παραγγελία για τη διενέργεια νέας προκαταρκτικής εξέτασης με ελεγχόμενη για τυχόν τέλεση του αδικήματος της αποπλάνησης παιδιού, που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και συγκεκριμένα για πράξεις που καταγγέλθηκε ότι έλαβαν χώρα προ 6ετίας, την γιαγιά του.
Όπως έγραψε η “δημοκρατική” τον Ιανουάριο του 2012, η μητέρα του τρεισήμισι ετών τότε, αγοριού, κατήγγειλε ότι το παιδί της είχε αποπλανηθεί από άγνωστο πρόσωπο.
Είχε ισχυριστεί συγκεκριμένα ότι το παιδί τής είχε εκμυστηρευθεί ότι κάποια είχε ασελγήσει σε βάρος του και το είχε υποχρεώσει σε ασελγείς πράξεις.
Η έρευνα είχε τεθεί στο αρχείο μετά την διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης αφού ελήφθησαν καταθέσεις και υποβλήθηκε το παιδί σε ιατροδικαστική έκθεση, που δεν επιβεβαίωσε τα καταγγελλόμενα.
Φέρεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να είχε προκύψει μάλιστα ότι η μητέρα του παιδιού αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και στην πορεία της προκαταρκτικής είχε ζητήσει να μην συνεχιστεί η έρευνα.
Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε κανένα στάδιο της έρευνας, που είχε διενεργηθεί, δεν είχαν εκφρασθεί υποψίες εις βάρος συγκεκριμένου προσώπου, παρότι είχε γίνει αναφορά στην γιαγιά, ενώ διέψευσε το ενδεχόμενο να έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση το παιδί του και ο πατέρας του.
Κι ενώ έτσι είχαν τα πράγματα, η μητέρα, έξι έτη μετά, φέρεται να συγκεκριμενοποίησε τις αόριστες αρχικές καταγγελίες της, στο πρόσωπο της πεθεράς της, αναφερόμενη πιο συγκεκριμένα σε άλλα περιστατικά κακοποίησής του, που υποστηρίζει ότι της είχε περιγράψει.
Το ίδιο το παιδί, δε, φέρεται να έχει “ενοχοποιήσει” τη γιαγιά του εξεταζόμενο αρμοδίως κι από τους δικαστικούς πραγματογνώμονες.
Οι πραγματογνώμονες, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν καταλήγουν σε σαφές συμπέρασμα περί κακοποίησης του ή μη.
Ενδεικτικό της “σύγχυσης” που φέρεται να υφίσταται για την τέλεση ή μη των καταγγελλόμενων αδικημάτων, είναι το ό,τι ένας εκ των δύο πραγματογνωμόνων φέρεται να πιθανολογεί με την ίδια βαρύτητα, ότι είτε υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού είτε τα όσα ανέφερε είναι κατόπιν υποβολής του από τρίτο.
Ως συνήγορος της γιαγιάς και του γιού της παρίσταται ο δικηγόρος κ. Μανώλης Κουτσούκος και της μητέρας ο δικηγόρος κ. Aκης Δημητριάδης.

Σχολιασμός άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ