Ειδήσεις

Πολυχώρος πολιτισμού στο κέντρο της πόλεως

Πολυχώρο πολιτισμού δημιούργησε στο κέντρο της πόλεως η εταιρεία «9η Διάσταση ΑΕ».
Η φιλόδοξη επένδυση έγινε στο χώρο που λειτουργούσε επί Ιταλοκρατίας ως κινηματογράφος (πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο) και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών της Ρόδου.
Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που βλέπουν το θέαμα ξανά και ξανά για να αποτυπώσουν όλες τις λεπτομέρειες της ιστορίας που παρουσιάζεται με τη βοήθεια της τεχνολογίας.
Την ιδέα για τη δημιουργία του πολυχώρου είχαν τα στελέχη της εταιρείας «9η Διάσταση ΑΕ» που δαπάνησαν αρκετά χρήματα προκειμένου να δημιουργήσουν κάτι το μοναδικό, που θα προσφέρει στον τουρισμό και θα γίνει αιτία να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Πρόκειται για κάτι μοναδικό στο είδος του σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς ανάλογοι χώροι μέχρις στιγμής υπάρχουν μόνο σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Μαλαισία και το Iσραήλ αλλά και στο Εμιράτο του Ντουμπάι.
«Το θέαμα, που φέρει τον τίτλο « Ο θρόνος του Ήλιου», όπως εξήγησαν οι επιχειρηματίες, αποτελεί μία βιωματική εμπειρία για τον τουρίστα που θα «ζήσει» τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Ρόδου με τρόπο που θα του μείνει αξέχαστος και την εμπειρία του αυτή θα την επικοινωνήσει στη χώρα του, διαφημίζοντας το νησί μας!»
Ο «Θρόνος του Ήλιου» είναι ένα θέαμα που σχεδιάστηκε από Έλληνες. Η παραγωγή του έγινε στην Ολλανδία. Εργάστηκε πληθώρα ειδικών επαγγελματιών για να προκύψει ένα υπέροχο αποτέλεσμα που αποτελεί προστιθέμενη αξία για τη Ρόδο.
«Πέρα όμως από την προσφορά στον τουρισμό, ο «Θρόνος του Ήλιου» έχει να δώσει πολλά και στον πολιτισμό και στην εκπαίδευση, καθώς, εκτός από το ιστορικό εκθετήριο που λειτουργεί στον προθάλαμο με τις παράλληλες προβολές από τα αρχεία των Ιταλών (που διατέθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας), φιλοδοξεί να φιλοξενήσει και ποικίλες άλλες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.Στον ευπροσάρμοστο πολυχώρο, υπάρχει η δυνατότητα να διεξαχθούν εκθέσεις, σεμινάρια, ημερίδες και εκπαιδευτικές προβολές. Κάποιες από αυτές τις προβολές θα είναι επίσης τρισδιάστατες σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Οι ταινίες ιστορικού χαρακτήρα που προβάλλονται εκεί θα ταξιδέψουν στη Ρόδο, για να δοθεί η δυνατότητα να τις παρακολουθήσουν οι πολίτες αλλά κυρίως τα παιδιά. Γι’ αυτό το λόγο θα επιδιωχθεί συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης, προκειμένου να συζητηθεί αυτό το ενδεχόμενο όπως και άλλες δημιουργικές δράσεις», όπως δήλωσε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας κ. Αννα Αχιολά.
Στην επένδυση αναφέρθηκε και το στέλεχος της εταιρείας «Ένατη Διάσταση» κ. Χρήστος Σκορδαράς.
«Οι ετοιμασίες για τη δημιουργία του θεάματος διήρκεσαν δυόμισι χρόνια. Το τεχνικό κομμάτι ήταν πολύ δύσκολο. Δούλεψαν πολλοί άνθρωποι, Έλληνες και ξένοι, για να υπάρχει το αποτέλεσμα που παρουσιάζεται τώρα στο κοινό. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ξενοδοχεία και τουριστικά πρακτορεία της Ρόδου . Πιστεύω πως θα υπάρχει προσέλευση. Ο χώρος λειτουργεί εδώ και δέκα ημέρες», δήλωσε ο κ Χρήστος Σκορδαράς.
Το εισιτήριο κοστίζει για τους ενήλικες 10 ευρώ και για τα παιδιά έξι. Θα υπάρχουν ειδικές τιμές για σχολεία και συλλόγους

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου