Ειδήσεις

Αφάντου: Κατατέθηκαν δεσμευτικές προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ – Όλη η ανακοίνωση

Δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν σήμερα στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων για το ακίνητο της Αφάντου στη Ρόδο, η προσπάθεια αξιοποίησης του οποίου είχε ξεκινήσει πριν από σχεδόν μισό αιώνα. Νέος διαγωνισμός για πώληση ακινήτων του ελληνικού δημοσίου στο εξωτερικό.
Αφάντου: Τρεις συν δύο δεσμευτικές προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ για το ακίνητο της Ρόδου

Επειτα από σχεδόν μισό αιώνα το ακίνητο της Αφάντου στη Ρόδο φαίνεται πως περνάει σε ιδιώτες καθώς σήμερα κατατέθηκαν στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) δεσμευτικές προσφορές. Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, κατατέθηκαν τρεις δεσμευτικές προσφορές για το ένα τμήμα του ακινήτου και δύο προσφορές για το άλλο. Σύντομα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις του ΤΑΙΠΕΔ.

Αρχικό ενδιαφέρον για την Αφάντου (που είχε χωριστεί σε δύο ακίνητα, με το πρώτο να περιλαμβάνει την έκταση που βρίσκεται το ξεχασμένο γήπεδο γκολφ) είχαν εκδηλώσει τέσσερις εταιρείες. Πρόκειται για την εταιρεία συμβούλων και αξιοποίησης ακινήτων Dimand, για την αμερικανική κατασκευαστική εταιρεία M. A. Angeliadis Inc. που ελέγχεται από τον ελληνοαμερικανό Μάικ Αγγελιάδη, για τον όμιλο Χατζηλαζάρου που ελέγχει τα ξενοδοχεία Lindos Princess Beach, Rodos Princess και Princess Sun στη Ρόδο και τον κυπριακών συμφερόντων όμιλο Νικολαϊδη που ελέγχει τα Atlantica Hotels and Resorts.

Η Atlantica, στενή συνεργάτης του πολυεθνικού ομίλου TUI, είναι η μοναδική που είχε εμφανιστεί στον πρώτο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ ο οποίος κυρήχθηκε άγονος. Αγονος είχε κυρηχθεί και ο δεύτερος, αλλά την τρίτη φορά φαίνεται πως υπάρχουν οικονομικές προσφορές.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, για το ακίνητο Golf – Βόρειο Αφάντου υποβλήθηκαν δύο δεσμευτικές προσφορές, από την εταιρία M.A.Angeliades Inc. ύψους 26.900.000 ευρώ και την εταιρία Dimand AE ύψους 17.500.000 ευρώ. Για το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής» – Νότιο Αφάντου υποβλήθηκαν τρεις δεσμευτικές προσφορές, από την εταιρία M.A.Angeliades Inc. ύψους 13.900.000 ευρώ, την εταιρία Τ.Ν. Aegean Sun Investment Ltd ύψους 15.023.000 ευρώ και την εταιρία Ξενοδοχειακές Τουριστικές Γεωργικές Οικοδομικές Επιχειρήσεις Ι.Χατζηλαζάρου ύψους 12.350.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στον οικονομικό και νομικό έλεγχο των προσφορών και θα ζητήσει την υποβολή τελικών βελτιωμένων προσφορών για το ακίνητο Νότιο Αφάντου, από τους δύο επενδυτές που κατέθεσαν την υψηλότερη προσφορά, ώστε να προχωρήσει σε λήψη απόφαση κατακύρωσης το αργότερο έως τις 8 Αυγούστου 2014.

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού σε μια φάση για την πώληση ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό. Ειδικότερα, πρόκειται για: (α) ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 750 τ.μ., στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α., (β) ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 960 τ.μ., στη Νέα Υόρκη, (γ) ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας 400 τ.μ., στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής. Στον ίδιο διαγωνισμό περιλαμβάνονται δύο ακίνητα του Δημοσίου στη Λιουμπλιάνα και το Βελιγράδι, τα οποία είχαν συμπεριληφθεί και σε προηγούμενους διαγωνισμούς χωρίς αποτέλεσμα.

Τέλος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η επανεκκίνηση της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου Castello Bibelli στο Δήμο της Κέρκυρας.
Πηγή Eurotoday

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ


Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι έγινε σήμερα η αποσφράγιση, τόσο της ανεξάρτητης αποτίμησης, όσο και των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν για τα δύο ακίνητα στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου.

Ειδικότερα, για το ακίνητο Golf – Βόρειο Αφάντου υποβλήθηκαν δύο δεσμευτικές προσφορές, από την εταιρία M.A.Angeliades Inc. ύψους €26.900.000 και την εταιρία Dimand AE ύψους €17.500.000. 

Για το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής» – Νότιο Αφάντου υποβλήθηκαν τρεις δεσμευτικές προσφορές, από την εταιρία M.A.Angeliades Inc. ύψους €13.900.000, την εταιρία Τ.Ν. Aegean Sun Investment Ltd ύψους €15.023.000 και την εταιρία Ξενοδοχειακές Τουριστικές Γεωργικές Οικοδομικές Επιχειρήσεις Ι.Χατζηλαζάρου ύψους €12.350.000.

Σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στον οικονομικό και νομικό έλεγχο των προσφορών και θα ζητήσει την υποβολή τελικών βελτιωμένων προσφορών για το ακίνητο Νότιο Αφάντου, από τους δύο επενδυτές που κατέθεσαν την υψηλότερη προσφορά, ώστε να προχωρήσει σε λήψη απόφαση κατακύρωσης το αργότερο έως τις 8 Αυγούστου 2014.

Ακόμη, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει την έναρξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού σε μια φάση για την πώληση ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό. 

Ειδικότερα, πρόκειται για: 
(α) ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 750 τ.μ., στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α., 
(β) ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 960 τ.μ., στη Νέα Υόρκη,
(γ) ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας 400 τ.μ., στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής. 

Στον ίδιο διαγωνισμό περιλαμβάνονται δύο ακίνητα του Δημοσίου στη Λιουμπλιάνα και το Βελιγράδι, τα οποία είχαν συμπεριληφθεί και σε προηγούμενους διαγωνισμούς χωρίς αποτέλεσμα.

Τέλος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η επανεκκίνηση της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου Castello Bibelli στο Δήμο της Κέρκυρας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου