Κατεδαφίστηκαν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές από τους κοινόχρηστους χώρους του πάρκου του Θέρμαι, το οποίο αποτελεί πλέον ένα χώρο-φάντασμα μέσα στην καρδιά της πόλης, όπου δεν πλησιάζει κανείς! Αντίθετα με τις εξαγγελίες της απερχόμενης δημοτικής αρχής, κάθε άλλο παρά “όαση” για τους μόνιμους κάτοικους της Ρόδου και τους επισκέπτες της αποτελεί το πάρκο.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, είναι έτοιμη μελέτη ανάπλασης που είχε ανατεθεί από τη ΔΕΡΜ.ΑΕ. σε γεωπόνο για τη διαμόρφωση του χώρου, που δεν πρόλαβε ποτέ να υλοποιηθεί λόγω των εκλογών.
Σε κάθε περίπτωση, το Θέρμαι δεν μπορεί παρά να λειτουργεί ως πάρκο, με ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση των πολιτών, πράγμα που εποπτεύεται από τη Διεύθυνση Δασών. Προβλέπεται να υπάρχει μόνο ένα μικρό αναψυκτήριο


Συγκεκριμένα, από την υφιστάμενη πολεοδομική μελέτη καθορίζεται ότι το πάρκο του Θέρμαι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνον ως ανοιχτός πολυχώρος πιθανότατα για κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μπορεί δηλαδή να αποτελεί χώρο για συναυλίες, παραστάσεις, δράσεις σχολείων, ακόμη και να φιλοξενεί πολιτικούς γάμους, εν ολίγοις πρέπει να αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο μέσα στο αστικό περιβάλλον της πόλης της Ρόδου.
Σημειώνεται ότι το Θέρμαι παραχωρήθηκε από την ΡΟΔΩΝ ΑΕ στη ΔΕΡΜ.Α.Ε. με σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Αμέσως μετά, τον Οκτώβριο του 2018 ξεκίνησαν οι διαδικασίες προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη στο χώρο. Άρχισε ο καθαρισμός και η αποξίλωση.
Στόχος ήταν, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία του καθαρισμού και της καθαίρεσης, να συνταχθεί η μελέτη για τη διαμόρφωση του χώρου σε πάρκο σύμφωνα με όσα προβλέπει το σχέδιο πόλεως, όπως και έγινε. Παρόλα αυτά, οι εργασίες ανάπλασης δεν προχώρησαν ποτέ και έτσι σήμερα το πάρκο παρουσιάζει αυτή την εικόνα εγκατάλειψης που δεν …κοσμεί ένα νησί σαν τη Ρόδο, που δέχεται εκατομμύρια επισκεπτών κάθε χρόνο.
Σε κάθε περίπτωση, η νέα δημοτική αρχή θα κληθεί να δώσει νέα πνοή στο πάρκο του Θέρμα, ενός χώρου ο οποίος στο παρελθόν έζησε ένδοξες στιγμές, φιλοξενώντας συναυλίες με αστέρες, όπως η Νανά Μούσχουρη και που στη σύγχρονη εποχή γνώρισε την… παρακμή.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ