Ειδήσεις

Συμπόσιο με θέμα «Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού στη Σύμη και ο Ρόλος των ΜΜΕ»

Στις 23 και 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Σύμη  το Διεπιστημονικό Συμπόσιο με θέμα «Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού στη Σύμη και ο Ρόλος των ΜΜΕ». Το νησί της Σύμης με την ιδιαίτερη του αρχιτεκτονική παράδοση και τις ασύγκριτες φυσικές ομορφιές ,είναι  ένας τουριστικός προορισμός παγκοσμίου  ενδιαφέροντος. Είναι ένα νησί που μπορεί να προσφέρει   μοναδικές  εμπειρίες στους/ στις επισκέπτες/τριες.

Στο πλαίσιο του Συμποσίου, ακαδημαϊκοί, ειδικοί επιστήμονες, δημοσιογράφοι, τοπικοί παράγοντες καθώς και επαγγελματίες του Τουρισμού θα αναπτύξουν τις θέσεις τους με σκοπό να αναδειχθούν οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού όπως ο Αθλητικός Τουρισμός, ο Θρησκευτικός Τουρισμός, ο Πολιτιστικός Τουρισμός (Φεστιβαλικός). Απώτερος σκοπός αποτελεί η ανάδειξη του Θεματικού Τουρισμού και ο ρόλος της Περιφέρειας προκειμένου μέσα από τα εξειδικευμένα τουριστικά προϊόντα να επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον ρόλο των Θετικών Επιστημών για τον Τουρισμό όπως η Αρχιτεκτονική και η Γεωλογία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εισήγηση για τον Σκύλο στον Τουρισμό από την κτηνιατρική πλευρά

Θα γίνει τέλος προσπάθεια να εντοπισθούν τα προβλήματα αλλά και οι δυνατότητες του νησιού και θα παρουσιαστούν οι προτάσεις των τοπικών παραγόντων και επαγγελματιών του Τουρισμού. Σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και των παραγωγικών τάξεων, θα περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στους επιμέρους επαγγελματικούς τομείς, ώστε να γεφυρωθεί η θεωρία με την πράξη και να αναδειχθούν  οι ανάγκες της περιοχής.

Ένα Διεπιστημονικό Συμπόσιο ενδιαφέρον και επίκαιρο με την συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων.

Πρόκειται για συνδιοργάνωση του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ., της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, της Εταιρείας Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων ΤΑΔ και του Δήμου Σύμης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την  Αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και έχει τη στήριξη της Ένωσης Γυναικών Σύμης και του Ομίλου Αξιών «Γιάννης Διακογιάννης».

Η    Πρόεδρος

της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής

 Τέσσα Δουλκέρη

Καθηγήτρια του Α.Π.Θ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου