Τοπικές Ειδήσεις

Αντ. Καμπουράκης: Προνοούμε, συντονιζόμαστε και προετοιμαζόμαστε – Στη Ρόδο ο Υπ. Χρ. Στυλιανίδης

Επισκέψεις στην Κω και τη Ρόδο πραγματοποιεί  ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης με στόχο τον συντονισμό για την αντιπυρική προστασία των νησιών. Τον υπουργό συνοδεύει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Αλέξιο Ράπανο.

Ο κ. Στυλιανίδης εφτασε χιες το απόγευμα στη Ρόδο, όπου επισκέφθηκε το στρατιωτικό αεροδρόμιο των Μαριτσών, την Ιερά Μονή Θάρρι, καθώς επίσης το πυροσβεστικό κλιμάκιο στα Λάερμα και στο χωριό των Απολλώνων, φυλάκια Εθελοντικών Ομάδων στην ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου και ΕΟΠΚ CB στις Πεταλούδες.

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, αναφέρει συγκεκριμένα στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

“Ένα διήμερο πυκνών επαφών και συσκέψεων θα έχουμε σήμερα και αύριο με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο με στόχο τον καλύτερο συντονισμό στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου.
Μαζί με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνο Κόνσολα, τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Ευστρατίου και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας & Δημοτικής Ενότητας Αταβύρου Νεκτάριο Φλοσκάκη, επισκεφθήκαμε το στρατιωτικό αεροδρόμιο των Μαριτσών, την Ιερά Μονή Θάρρι, καθώς επίσης το πυροσβεστικό κλιμάκιο στα Λάερμα και στο χωριό των Απολλώνων όπου συνομιλήσαμε στελέχη του πυροσβεστικού σώματος και μέλη των εθελοντικών ομάδων πυροπροστασίας του νησιού μας.
Η πρόληψη, η προετοιμασία, η ετοιμότητα του μηχανισμού πολιτικής προστασίας του Δήμου μας και η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων και των εθελοντών, αποτελούν το κλειδί για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που ενδέχεται να εκδηλωθούν κατά την διάρκεια του θέρους.
Προνοούμε, συντονιζόμαστε και προετοιμαζόμαστε προκειμένου να διαφυλάξουμε το φυσικό πλούτο του τόπου μας, να αποτρέψουμε επικίνδυνα συμβάντα και φυσικές καταστροφές.”

Το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, στο πλαίσιο της περιοδείας του, επισκέφτηκε την Κω όπου είχε σύσκεψη με τον δήμαρχο της Κω και άλλους φορείς του νησιού, καθώς και επίσκεψη στην περιοχή Ζιά.

Ο κ. Στυλιανίδης, έπειτα από τη σύσκεψη μετέβη στο χωριό της Ζιάς, μαζί με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου και τον αρχηγό του ΠΣ, αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, για να επιβλέψουν την διοργάνωση της άσκησης προληπτικής οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού που προετοιμάζεται από τους φορείς του νησιού.

«Είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτοψία στην περιοχή Ζιά, μια περιοχή τόσο όμορφη και πολύ τουριστική, με υψηλή όμως επικινδυνότητα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Ξεκινήσαμε μελέτες, υπάρχει ομάδα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που είναι σε επαφή με τις υπηρεσίες του δήμου για να τελειώσει η μελέτη τις επόμενες μέρες. Ήδη προετοιμάζεται και μια άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση πυρκαγιάς, αλλά αμέσως μετά την μελέτη σε συνεργασία και με τον δήμο, θα προτείνουμε κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα των επισκεπτών να μπορούν να φύγουν οργανωμένα δίχως να υπάρξει κάποιο δυσάρεστο περιστατικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

Ο υπουργός χαρακτήρισε τις αποφάσεις αυτές «κομβικής σημασίας» και τόνισε ότι θα λάβουν όσα προληπτικά μέτρα χρειάζονται. «Πέραν του μεσομακροπρόθεσμου σχεδιασμού χρειάζεται κατά την μεταβατική περίοδο να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. Ο δήμαρχος γνωρίζει κι έχει τις ίδιες αγωνίες με όλους μας και γι΄ αυτό με τη βοήθεια όλων των εμπλεκομένων φορέων και με τη δική μας συνδρομή με μελέτες νομίζω ότι θα έχουμε ένα αίσιο αποτέλεσμα στις αποφάσεις, έτσι ώστε να μειώσουμε όσο μπορούμε τον κίνδυνο σε περίπτωση μιας μεγάλης πυρκαγιάς σε αυτή την περιοχή», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου