Την αγανάκτησή του για την συνεχιζόμενη κατάσταση στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Κορακόνερο που καίνε λάστιχα δημιουργώντας προβλήματα στο περιβάλλον και αποπνικτική ατμόσφαιρα στην γύρω περιοχή, εξέφρασε χτες σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Δωδεκανήσου, κ. Ιωάννης Τσιτσικάς –με αφορμή μία ακόμη φωτιά στον καταυλισμό που σημειώθηκε πριν δύο μέρες.
«Αυτή η κατάσταση, τείνει να γίνει καρκίνωμα!
Τα λέμε συνεχώς, έχω προβεί σε ανακοινώσεις στον Τύπο, τίποτε δεν γίνεται. Κατά καιρούς ξεφεύγει η κατάσταση και καίγεται η παρακείμενη βλάστηση ή δημιουργούνται άλλα προβλήματα. Κοντεύω να γίνω γραφικός και δεν θέλω να γίνω προάγγελος κακών… αλλά κάποια στιγμή δεν θα καταφέρουμε να ελέγξουμε την κατάσταση και θα υπάρξουν συνέπειες και ζημιές. Σε εβδομαδιαία βάση (μία ίσως και δύο φορές την εβδομάδα) έχουμε αυτά τα προβλήματα. Καίνε λάστιχα, σκουπίδια ή άλλα, οπότε δημιουργούν μία αποπνικτική ατμόσφαιρα αφού είναι τοξικά.
Οι περίοικοι διαμαρτύρονται και με το δίκιο τους. Έχω ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα, η αστυνομία έρχεται πάντα να μας συνδράμει αλλά δυστυχώς, δεν γίνεται τίποτα.
Έχει γίνει ένας θύλακας κοντά στο κέντρο της πόλης που είναι επικίνδυνος. Κάποιος πρέπει να το διαχειριστεί, αυτό το ζήτημα. Βρίσκονται κοντά στην μαρίνα και πλησιάζουν το κέντρο της πόλης της Ρόδου. Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη, τριτοκοσμική. Δεν υπάρχουν ούτε συνθήκες υγιεινής. Κάτι πρέπει να γίνει και να βρεθεί μια οριστική λύση για την μεταφορά τους…», τόνισε ο κ. Τσιτσικάς.

Ένα σχόλιο στο Δεν έχει τέλος η κατάσταση με τους ΡΟΜΑ!

  1. Avatar Ο/Η Pentrantis Georg λέει:

    Αυτός που θα καταφέρει να τούς βγάλει από εκεί θα πρέπει να του στήσουν άγαλμα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ