Ειδήσεις

Ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα Β. & Ν. Αιγαίου: Ουσιαστική εφαρμογή της Νησιωτικότητας

Στήριξη της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής στα νησιά που βιώνουν πιο έντονα το προσφυγικό

***

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής Δημήτρης Γάκης, με αφορμή την έναρξη των ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, που με απόφαση  του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, ξεκινούν σήμερα, δήλωσε:

«Η κυβέρνηση με συνέπεια ξεδιπλώνει το αναπτυξιακό της σχέδιο για τη στήριξη των νησιωτικών περιοχών του Αιγαίου, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη σημασία που δίνει στις λιγότερο ευνοημένες περιοχές της χώρας. Με τα ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου με χρηματοδότηση αποκλειστικά από εθνικούς πόρους ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, στηρίζουμε τις κοινωνίες του ανατολικού Αιγαίου, τους ακρίτες νησιώτες που δίπλα στα μόνιμα προβλήματά τους αντιμετωπίζουν την οξυμένη ανθρωπιστική κρίση του προσφυγικού. Η οικονομική και κοινωνική συνοχή, αποτελεί προτεραιότητα στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη νησιωτική χώρα. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις περιφέρειες Βορείου & Νοτίου Αιγαίου, που καλούνται σήμερα, παράλληλα με τον στρατηγικό αναπτυξιακό τους σχεδιασμό να στηρίξουν με κοινωνικές δράσεις τους νησιώτες που προσφέρουν στη διαχείριση του προσφυγικού και στέλνουν καθημερινά ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης σ’ όλη την Ευρώπη. Με τη σημερινή υπογραφή της απόφασης από τον αναπληρωτή υπουργό, ξεκινά άμεσα η διαδικασία υποβολής και ένταξης έργων στα Προγράμματα και γίνεται ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά μας για την επιτυχή εφαρμογή πολιτικών περιφερειακής ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος τη συνεργασία Κυβέρνησης – Κοινοβουλίου – Περιφερειών, στην αναζήτηση τρόπων που θα εξασφαλίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιωτικών οικονομιών. Με την ενεργοποίηση και άλλων μηχανισμών που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες από τις περιφερειακές ανισότητες σε τοπικό επίπεδο και την προώθηση προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που δίνουν έμφαση στις κοινωνικές δράσεις, προς όφελος των πιο ευάλωτων τμημάτων του πληθυσμού των νησιών μας.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου