ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ντεμπούτο από τον Ιούνιο για το brand της Marriott στα Δωδεκάνησα

news room 2 λεπτά ανάγνωση
patmosaktis

Το Patmos Aktis, a Luxury Collection Resort & Spa, που ανήκει στο χαρ­το­φυ­λά­κιο του επεν­δυ­τι­κού fund SMERemediumCap (SMERC) με επι­κε­φα­λής τον Νίκο Καρα­μούζη θα απο­τε­λεί το μονα­δικό «επώνυμο» πολυ­τε­λές θέρετρο στο νησί της Πάτμου

Το ντε­μπούτο του στα Δωδε­κά­νησα από τη φετινή σεζόν, τον Ιούνιο, σημα­το­δο­τεί για τον όμιλο της Marriott το φετινό άνοιγμα του Patmos Aktis, a Luxury Collection Resort & Spa, απο­τε­λώ­ντας το μονα­δικό «επώνυμο» πολυ­τε­λές θέρετρο στο νησί της Πάτμου. Το νέο ξενο­δο­χείο «ανοίγει ένα νέο, φρέσκο κεφά­λαιο για το νησί», όπως χαρα­κτη­ρι­στικά ανα­φέ­ρε­ται από τη Marriott για το ξενο­δο­χείο που εξα­γο­ρά­στηκε προ διετίας από τo επεν­δυ­τικό fund SMERemediumCap (SMERC) με επι­κε­φα­λής τον Νίκο Καρα­μούζη.

Μετά από ένα εκτε­τα­μένο επεν­δυ­τικό πρό­γραμμα, που θα ξεπε­ρά­σει στο σύνολό του τα 20 εκατ. ευρώ– απο­τε­λώ­ντας και τη μεγα­λύ­τερη τέτοιου είδους επέν­δυση στο νησί- το ξενο­δο­χείο ανοίγει από τον ερχό­μενο Ιούνιο κάτω από το brand των «Luxury Collection Resort & Spa», σε συνέ­χεια της συμ­φω­νίας της Marriott με το επεν­δυ­τικό ταμείο. Το σχέδιο της ανα­καί­νι­σης περι­λαμ­βά­νει πέραν των υφι­στά­με­νων δωμα­τίων και σουιτών, τους χώρους εστί­α­σης, τον περι­βάλ­λο­ντα χώρο κ.τ.λ. και την κατα­σκευή επι­πλέον δωμα­τίων το 2025.

Από τη φετινή σεζόν, το Patmos Aktis Suites & Spa θα είναι το μονα­δικό πεντά­στερο branded ξενο­δο­χείο, σε από­σταση 4,5 χιλιό­με­τρων από το λιμάνι της Πάτμου, τη Σκάλα και ακόμα πλη­σιέ­στερα με τη Χώρα, τον μεσαιω­νικό οικισμό, με το μονα­στήρι της Πάτμου που χτί­σθηκε πριν μια χιλιε­τία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η Χώρα έχει κατα­τα­χθεί από την UNESCO μεταξύ των Μνη­μείων Παγκό­σμιας Κλη­ρο­νο­μίας. Το ξενο­δο­χείο Patmos Aktis απο­τε­λεί ανα­κα­τα­σκευή και επέ­κταση του παλιού Ξενία της Πάτμου, ένα ιστο­ρικό ξενο­δο­χείο, το οποίο στη δεκα­ε­τία του ‘60 απο­τε­λούσε σύμβολο της τότε του­ρι­στι­κής ανά­πτυ­ξης του νησιού. Το αρχι­τε­κτο­νικό έργο της ανα­κα­τα­σκευής με 56 ευρύ­χω­ρες σουίτες και μεζο­νέ­τες σε διώροφα συγκρο­τή­ματα υλο­ποι­ή­θηκε το 2009 με την επι­μέ­λεια των δια­κε­κρι­μέ­νων αρχι­τε­κτο­νι­κών γρα­φείων ISV Architects και ARC Mastrominas Elias & Partners. Οι μεζο­νέ­τες προ­σφέ­ρουν ιδιω­τική πισίνα ενώ πολλά από τα δωμάτια έχουν θέα στη λιμνο­θά­λασσα του Γροίκου.

 

Από φέτος «η ιστορία του ξενο­δο­χείου ξανα­γρά­φε­ται», όπως ανα­φέ­ρε­ται, μετά και την περαι­τέρω ποιο­τική ανα­βάθ­μιση από τo επεν­δυ­τικό ταμείο SMERC με την υπο­γραφή του αρχι­τε­κτο­νι­κού γρα­φείου 3SK Stylianidis και της αρχι­τέ­κτο­νος εσω­τε­ρι­κών χώρων, Patricia Anastassiadis, με προ­ο­πτική και την επέ­κταση του ξενο­δο­χείου με επι­πλέον δωμάτια που θα προ­στε­θούν το 2025. Από πλευράς του ξενο­δο­χεια­κού κολοσ­σού της Marriott International, η άφιξη του brand The Luxury Collection «στο ειδυλ­λιακό νησί της Πάτμου στα Δωδε­κά­νησα, εδραιώ­νει περαι­τέρω την θέση του ομίλου στην αγορά της πολυ­τε­λούς φιλο­ξε­νίας, προ­σφέ­ρο­ντας στους επι­σκέ­πτες πρό­σβαση σε έναν μαγευ­τικό και σχετικά ανε­ξε­ρεύ­νητο προ­ο­ρι­σμό και δίνο­ντας παράλ­ληλα τη δυνα­τό­τητα στο ταξι­διω­τικό κοινό να γνω­ρί­σει την αυθε­ντική Ελλάδα».

Πηγή newmoney.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.