Η κυβερνώσα «αριστερά» πλασάρει για επανάσταση τον απόλυτο συμβιβασμό στα «θέλω» της αστικής τάξης. Επομένως δικαίως τοποθετούνται -χεράκι με τη ΝΔ- στην ίδια πολιτική απόσταση από το ΚΚΕ.

Στο όνομα δήθεν της διατήρησης των θέσεων εργασίας ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να απαλλαγεί η εργοδοσία από τη μισθοδοσία και τις ασφαλιστικές εισφορές, όπως και από κάθε φορολογική υποχρέωση, δίνοντάς της χρυσή προίκα δισεκατομμυρίων ευρώ.

Κι επειδή ο κ. Γάκης ανασκεύασε χωρίς ωστόσο ν’ αλλάξει τις προτάσεις αυτές απαντώντας στο ΚΚΕ, ίσως γιατί υπέστη κι ο ίδιος σοκ από τις δικές του θέσεις, ας σταματήσει τα κροκοδείλια δάκρυα για τους άνεργους και τους μικροεπαγγελματίες οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα της πανδημίας, όπως πλήρωσαν και τα σπασμένα της κρίσης.

Βέβαια στα σαλόνια της ολιγαρχίας που συνήθιζε τα τελευταία χρόνια να σουλατσάρει ο κ. Γάκης δεν μας βρήκε ποτέ και γι’αυτό δικαιολογείται να μιλά για μόνιμη πολιτική καραντίνα. Είμαστε σταθερά μέσα στους λαϊκούς αγώνες για να μην μπουν τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα σε καραντίνα. Θα συνεχίσουμε να τραβάμε τις μάσκες της προόδου απ’ τα μούτρα τους, που δεν ντρέπονταν να φορούν ακόμα και όταν έστελναν τα ΜΑΤ για να υποτάξουν τον εργατόκοσμο, τη νεολαία και τους συνταξιούχους στην εξ «αριστερών» καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν να ξαναματώσουν για να βγει αλώβητο το κεφάλαιο από την επερχόμενη κρίση που πυροδότησε η πανδημία. Οι ταξικές δυνάμεις στο κίνημα, οι κομμουνιστές θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή. Για να βγουν ο λαός και οι ανάγκες του στο προσκήνιο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ