«Η κατάλληλη στελέχωση αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας  του εργοστασίου στη Ν. Ρόδο. Στόχος μας: Η επάρκεια ισχύος, που είναι η βάση για την ανάπτυξη σ’ όλη τη Δωδεκάνησο»

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, συναντήθηκε χθες 20.2.2018 με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των εργαζομένων της Δ.Ε.Η. ΑΕ «ΖΕΥΣ», παρουσία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββα Χατζησάββα. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Μιχάλης Χαροκόπος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Αντώνης Στεργάκης, Παναγιώτης Μπαλής, Φιλάρετος Παπαϊωάννου και Μανώλης Πελεκάνος. Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση του Δημήτρη Γάκη από τον πρόεδρο του ΕΚΡ, τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το έργο της κατασκευής του νέου εργοστασίου της Δ.Ε.Η. στη νότια Ρόδο. Η πρώτη μονάδα λειτουργίας της Δ.Ε.Η. θα δοθεί σε εκμετάλλευση στις αρχές Μαΐου και σταδιακά θα δοθούν και οι άλλες έξι μονάδες. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και ο πρόεδρος του ΕΚΡ επεσήμαναν ότι για να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου θα πρέπει άμεσα αυτό να στελεχωθεί με το αναγκαίο και εξειδικευμένο προσωπικό, ζητώντας επίσης να τεθούν κριτήρια εντοπιότητας στις προσλήψεις του προσωπικού, από την περιοχή της νότιας Ρόδου. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες για την πρόσληψη των 22 πρώτων εργαζομένων με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης Κ 12/17 από τον ΑΣΕΠ. Παράλληλα η διοίκηση της Δ.Ε.Η. θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην πρόσληψη των εννέα εξειδικευμένων στελεχών που θα επανδρώσουν σε πρώτη φάση το εργοστάσιο. Για λόγους αποτελεσματικότητας, ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, η εκπαίδευση των νεοπροσλαμβανόμενων να γίνει από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Στο αίτημα των συνδικαλιστικών φορέων για την συμβολή του βουλευτή Δωδεκανήσου στην προώθηση των παραπάνω αιτημάτων, ο Δημήτρης Γάκης ανταποκρίθηκε άμεσα. Κλείστηκε ραντεβού με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Η. κύριο Μανώλη Παναγιωτάκη για την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου. Παράλληλα ο Δημήτρης Γάκης ανέλαβε την δέσμευση να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ και να του ζητήσει να επισπεύσει την διαδικασία για την ανακοίνωση των επιτυχόντων της προκήρυξης Κ 12/17. Πλέον των ανωτέρω, σημειώθηκε, ότι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα τα έργα ανταποδοτικού χαρακτήρα της ΔΕΗ στο νησί της Ρόδου με προτεραιότητα τη νότια Ρόδο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ