Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Singular Logic, Μιχάλης Καριώτογλου, σε ενημέρωση που πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης σε δημοσιογράφους στο υπουργείο Εσωτερικών, ανέφερε πως οι συγκεκριμένες εκλογές έχουν ιδιαίτερη ιδιομορφία, καθώς «αρκετά μικρά κόμματα βρίσκονται αρκετά κοντά στο 3%».

Όπως ανέφερε, η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για τα τρία πρώτα κόμματα θα γίνει στις 21:30 το βράδυ της Κυριακής, με τις κάλπες να κλείνουν στις 7:00. Αναφορικά με την ασφαλή εκτίμηση για το εάν το πρώτο κόμμα θα έχει λάβει αυτοδυναμία, σημείωσε πως «θα κριθεί από το ποσοστό των κομμάτων που θα βρίσκονται εκτός βουλής». Παραδείγματος χάρη, εφόσον το ποσοστό των κομμάτων που βρίσκονται εκτός βουλής ανέλθει σε 10%, τότε το πρώτο κόμμα θα είναι αυτοδύναμο με ποσοστό 36,6%.

Τόνισε ακόμη πως στο 25% των εκλογικών τμημάτων θα έχουν παραχωρηθεί στους δικαστικούς αντιπροσώπους, κινητά τηλέφωνα, με τα οποία, μετά το τέλος της καταμέτρησης θα μπορούν να στέλνουν κωδικοποιημένο μήνυμα στην εταιρεία με τα αποτελέσματα.

Όσον αφορά τους ετεροδημότες, ο διευθυντής Μηχανογράφησης του υπουργείου Εσωτερικών, Στρατής Μαραγκός, τόνισε πως έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν σε ειδικά εκλογικά καταστήματα μέσα στον χώρο που κατοικούν στην Αθήνα.

Για πρώτη φορά, στις εκλογές του 2015, θα υπάρχει η δυνατότητα καταχώρησης από τις περιφέρειες στο σύστημα μετάδοσης και τους σταυρούς, με την Singular Logic να διευκρινίζει πως εκτός από την Αθήνα και τον Πειραιά, τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας για τις υπόλοιπες περιοχές θα ανακοινωθούν την επόμενη μέρα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ