Ειδήσεις

Συναινετική αντιμετώπιση «καυτών» θεμάτων του Δήμου

Προβλήματα που «καίνε» αυτή την εποχή το Δήμο Ρόδου αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς με τον επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Για ορισμένα θέματα ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος ζήτησε να του κατατεθούν περισσότερα στοιχεία και δήλωσε πως δεν αποκλείεται να υπάρξει και συναίνεση.

Ομιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς δήλωσε πως έγινε συζήτηση μεταξύ άλλων για το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του Δήμου και το σοβαρό πρόβλημα που ανέκυψε με εργαζόμενους της ΔΕΥΑΡ.

«Είχαμε προγραμματίσει να συναντηθούμε με τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Συναντιόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα διότι ο καθένας έχει το θεσμικό του ρόλο. Πολλές φορές τα προβλήματα είναι κοινά και πρέπει να συζητιούνται για να μπορούμε να έχουμε από πριν τις απόψεις του καθενός για ευρύτερα προβλήματα», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως στη συνάντηση τέθηκαν και θέματα που έχουν απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο, όπως αυτό που αφορά τον αλληλόχρεο λογαριασμό (overdraft).

Επισημαίνεται πως για το συγκεκριμένο λογαριασμό ο Δήμος Ρόδου έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στην Alpha Bank.
«Συζητήσαμε για οικονομικά ζητήματα. Μιλήσαμε για το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του Δήμου εξαιτίας της αξίωσης της ιδιοκτήτριας ενός ακινήτου, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους και τις παλαιές οφειλές του Λιμενικού Ταμείου», δήλωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως συζήτηση έγινε και για την πολιτική επικαιρότητα σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.
«Όταν συναντιόμαστε με τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο το κλίμα είναι πολύ καλό και φιλικό ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ορισμένες φορές στο δημοτικό συμβούλιο ανεβαίνουν οι τόνοι. Πιστεύω ότι υπάρχει ειλικρίνεια στις συζητήσεις μας και όπου μπορούμε, προσπαθούμε να έχουμε μια κοινή αντιμετώπιση των θεμάτων. Από αυτή την άποψη θεωρώ πολύ σημαντικές αυτές τις συναντήσεις. Βλέπετε διαρκούν και αρκετή ώρα γιατί είναι ενδιαφέρουσες», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Σε ερώτηση σχετικά με το πρόβλημα που ανέκυψε με τις προσλήψεις εργαζόμενων στη ΔΕΥΑΡ και το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του Δήμου ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε:
«Συζητήσαμε και για τα δύο θέματα. Για την παρέμβαση του ΑΣΕΠ ενημερώθηκα από τις εφημερίδες. Δεν είναι κρυφό. Υπάρχει πράγματι έκθεση του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού για την οποία ενημερώθηκε ο κ. Γ. Χατζημάρκος. Θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ. Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση. Θα δούμε τι θα πράξουμε. Έχουμε διάφορες σκέψεις. Αναφέρω πως οι αποφάσεις θα πρέπει να προστατεύουν και τους εργαζόμενους και τις διοικήσεις και τα πολιτικά πρόσωπα. Περιμένουμε κάποιες εισηγήσεις της νομικής υπηρεσίας και των αρμοδίων στελεχών».
Ο κ. Στάθης Κουσουρνάς τόνισε πως η έκθεση του ΑΣΕΠ αναφέρεται σε 57 και μόνο εργαζόμενους της πρώην ΔΕΥΑΙ.
«Δεν αφορά το θέμα 110 εργαζόμενους αλλά τους 57 εργαζόμενους της πρώην Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιαλυσού», εξήγησε ο κ. Κουσουρνάς.
Σε ερώτηση σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου για το ακίνητο, που έγινε η αιτία να μπλοκάρουν δυο λογαριασμοί, ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε:
«Δεν υπάρχει εισήγηση αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις και θα γίνει το καλύτερο δυνατό για το Δήμο. Θα κρίνει το δημοτικό συμβούλιο αν είναι αναγκαίο το ακίνητο και αν μπορούμε να κάνουμε κάτι, ώστε να μη καταβληθεί το τεράστιο ποσό των 1.800.000 ευρώ. Αδυνατούμε να δώσουμε τώρα τόσα χρήματα. Επειδή αναφέρεται στον τοπικό τύπο πως απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την υπόθεση αυτή, αναφέρω πως η απόφαση δίνει το δικαίωμα να μείνει μπλοκαρισμένος μόνο ένας λογαριασμός του Δήμου και όχι όλοι».
Στα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση αναφέρθηκε, ομιλώντας στους δημοσιογράφους στη συνέχεια ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Χατζημάρκος που τόνισε πως και στα τρία χρόνια της παρούσας θητείας είχε αρκετές συναντήσεις με το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά.
«Επειδή οι καιροί είναι πονηροί και η φαντασία όλων οργιάζει θέλω να σας αναφέρω πως και στα τρία χρόνια της θητείας μας είχαμε με το δήμαρχο αρκετές συναντήσεις. Στην ατζέντα μας είχαμε πάντοτε κάποια μεγάλα ζητήματα. Και τώρα είναι ανοικτά κάποια θέματα. Ορισμένα έρχονται από το παρελθόν. Το γεγονός ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο δεν σημαίνει πως σταματάει η λειτουργία του Δήμου ή καταλύεται η διοίκηση. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο», δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε πως η παράταξή του αντιμετώπιζε πάντα τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τον τόπο με θετική διάθεση.
«Η αντιπολίτευση που έχουμε κάνει δεν μας ώθησε να φθάσουμε στο σημείο που να μην προσεγγίζουμε τα φλέγοντα θέματα με διάθεση προσφοράς σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση και την επίλυσή τους. Νομίζω πως έχουμε αποδείξει πως αυτό έγινε με τρόπο γόνιμο όλο αυτό το διάστημα. Αυτός ήταν ο λόγος που η συνάντηση σήμερα είχε πολλά θέματα», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας και πρόσθεσε πως συζήτησε με τον κ. Κουσουρνά για τη δέσμευση των λογαριασμών του Δήμου, για τα καταστήματα της Νέας Αγοράς και για το πρόβλημα με την ΔΕΥΑΡ.
«Νομίζω πως το διάστημα που έχουμε μπροστά μας, επειδή η θερμοκρασία θα ανέβει περισσότερο σε ό,τι αφορά τις εκλογές πρέπει να διατηρήσουμε τη δυνατότητα να διαχειριζόμαστε και τα τρέχοντα ζητήματα. Μπορεί να είναι μεγάλο θέμα οι εκλογές αλλά δεν θα πρέπει να σταματήσει η διαχείριση των θεμάτων και η διοίκηση. Πολύ περισσότερο στην εποχή που ο Καλλικράτης έχει μια πολύ περίεργη και ιδιότυπη πρόβλεψη για το χρόνο που η νέα δημοτική αρχή θα αναλάβει καθήκοντα. Το επισημαίνω αυτό γιατί κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ότι η θητεία της δημοτικής αρχής θα σταματήσει το Μάιο», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος και συμπλήρωσε πως η θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο.
Σε ερώτηση αν θα δώσει τη συναίνεσή του στη δημοτική αρχή για κάποια ζητήματα, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:
«Στα τρία χρόνια που πέρασαν έχουμε δώσει συναίνεση σε όποια θέματα πιστεύαμε πως η διαχείρισή τους γίνονταν μέσα από τους κανόνες που μας έβρισκαν σύμφωνους. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Νομίζω πως υπάρχουν ένα δύο ζητήματα για τα οποία μπορούμε να έχουμε κοινή αντιμετώπιση. Δεν μπορώ να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες γιατί λείπουν κάποια στοιχεία τα οποία ζητήσαμε να μας δοθούν για να δώσουμε τη συναίνεσή μας. Μπορεί αυτό να γίνει και για κάποια άλλα ζητήματα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου