ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου οι τροπολογίες του Δημήτρη Τσιόδρα για την αντιμετώπιση των αδικαιολόγητα διαφορετικών τιμών για ίδια προϊόντα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Δημήτρης Τσιόδρας

Με ευρεία πλειο­ψη­φία 459 ψήφων υπέρ εγκρί­θη­καν οι τρο­πο­λο­γίες του Δημήτρη Τσιόδρα για την αντι­με­τώ­πιση των αδι­καιο­λό­γητα δια­φο­ρε­τι­κών τιμών για ίδια προ­ϊ­ό­ντα από την Ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λίου.

Συγκε­κρι­μένα, η Έκθεση για την εφαρ­μογή των κανόνων και την ενί­σχυση της ενιαίας αγοράς της ΕΕ κάνει ειδική μνεία στο σημα­ντικό αντί­κτυπο των αδι­καιο­λό­γη­των γεω­γρα­φι­κών εφο­δια­στι­κών περιο­ρι­σμών στους κατα­να­λω­τές, την ενιαία αγορά και τις μικρο­με­σαίες επι­χει­ρή­σεις, αφού σύμφωνα με την Κομι­σιόν, κοστί­ζουν στους κατα­να­λω­τές της ΕΕ πάνω από 14 δισε­κα­τομ­μύ­ρια ευρώ ετησίως. Καλεί δε την Κομι­σιόν να αντι­με­τω­πί­σει τους περιο­ρι­σμούς αυτούς και τις πρα­κτι­κές ορι­σμέ­νων εται­ρειών να κάνουν χρήση μη απα­ραί­τη­των γλωσ­σι­κών περιο­ρι­σμών στη σήμανση βασικών κατα­να­λω­τι­κών προ­ϊ­ό­ντων.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι τα εμπόδια εντός της ενιαίας αγοράς της ΕΕ ισο­δυ­να­μούν με δασμούς 45% για τη μετα­ποί­ηση και 110% για τις υπη­ρε­σίες ενώ η αγορά αυτή παρα­μέ­νει ατελής και χρειά­ζε­ται περισ­σό­τερη ενο­ποί­ηση ειδικά στους τομείς της ενέρ­γειας και των τηλε­πι­κοι­νω­νιών.

Γίνεται επίσης, ειδική αναφορά στις προ­κλή­σεις και τα εμπόδια που αντι­με­τω­πί­ζουν οι μικρο­με­σαίες επι­χει­ρή­σεις (ΜμΕ) λόγω της πολυ­πλο­κό­τη­τας του ρυθ­μι­στι­κού πλαι­σίου και στην ανάγκη για ευέ­λι­κτες λύσεις όπως μια ενιαία ψηφιακή πλατ­φόρμα, όπου θα μπορούν να βρί­σκουν όλες τις πλη­ρο­φο­ρίες σχετικά με τους ισχύ­ο­ντες κανόνες και σαφείς οδηγίες για τις διά­φο­ρες δια­δι­κα­σίες, όπως αδειο­δο­τή­σεις.

Στις τρο­πο­λο­γίες που κατέ­θεσε ο Δημή­τρης Τσιό­δρας και υπερ­ψη­φί­στη­καν, οι Ευρω­βου­λευ­τές υπο­γραμ­μί­ζουν την ανάγκη προσ­διο­ρι­σμού σαφούς μεθο­δο­λο­γίας για την παρα­κο­λού­θηση και μέτρηση της προόδου στην επί­τευξη των στόχων μείωσης της γρα­φειο­κρα­τίας κατά του­λά­χι­στον 25% και 35% για τις ΜμΕ.

Μετά το πέρας της ψηφο­φο­ρίας ο ευρω­βου­λευ­τής και εκπρό­σω­πος τύπου της ευρω­ο­μά­δας της ΝΔ, υπο­γράμ­μισε ότι η υιο­θέ­τηση της Έκθεσης αυτής συνιστά «καθαρό μήνυμα προς την Επι­τροπή να υλο­ποι­ή­σει χωρίς καθυ­στέ­ρηση τις δράσεις που περι­λαμ­βά­νο­νται στη Στρα­τη­γική για την ενιαία αγορά για να απε­λευ­θε­ρώ­σουμε τις δυνά­μεις της και να αξιο­ποι­ή­σουμε πλήρως την ανεκ­με­τάλ­λευτη δυνα­μική της».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.