Τοπικές Ειδήσεις

Το Φωνητικό Σύνολο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου πρωτοπορεί και πάλι…

Αυτή την φορά, αντί άλλης Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης, αποφάσισε να ηχογραφήσει ένα πρωτότυπο μουσικό έργο που συνέθεσε ο μαέστρος και συνθέτης Αντώνης Κυζούλης, μελοποιώντας το χριστουγεννιάτικο ποίημα του μεγάλου Έλληνα ποιητή μας Κωστή Παλαμά «Να’ μουν του στάβλου έν’ άχυρο».

Δεδομένου ότι πλέον η τεχνολογία έχει εισβάλλει δυναμικά στην σύγχρονη ζωή μας και το διαδίκτυο κατέχει τα σκήπτρα της ενημέρωσης, το φωνητικό σύνολο του ΔΣΡ σε πολυφωνικό σχήμα 4 φωνών, μελέτησε το τραγούδι αυτό, το ηχογράφησε ενορχηστρωμένο σε επαγγελματικό στούντιο και είναι έτοιμο να το «ανεβάσει» στο διαδικτυακό κανάλι “you tube” και να το κυκλοφορήσει ευρέως, συμβάλλοντας και πάλι θετικά στον μουσικό πολιτισμό του τόπου μας, που αυτή την φορά θα ξεπεράσει τα σύνορα της Ρόδου.

Η επιλογή του ποιήματος δεν ήταν τυχαία, μια και αυτό, θαυμάσιο μέσα στην απλότητα του, πλησιάζει ταπεινά το νεογέννητο Θείο βρέφος και ενστερνίζεται το λυτρωτικό μήνυμα που εκπορεύεται από τη φτωχική φάτνη, δένει δε άψογα με την λυρική, ρομαντική μελωδία του συνθέτη που φέρνει στο μυαλό θύμισες παλιές ..

Με το τραγούδι αυτό το Φωνητικό Σύνολο ευελπιστεί να μας ταξιδέψει, να μας χαρίσει μελωδικές, ιδιαίτερες στιγμές,

Καλή ακρόαση και Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!

Θερμές ευχαριστίες: στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου για την στήριξη του και την ευγενική του χορηγία και στο Studio Music Spot για την άψογη φιλοξενία.

Σύνθεση μουσικής-ενορχήστρωση: Αντώνης Κυζούλης

Ποίηση: Κωστής Παλαμάς (1859-1943)

Ηχολήπτης: Θανάσης Καραθανασόπουλος

Φωτογραφίες: Γιώργος Τζεδάκης, Κατερίνα Λαουδίκου

Δημιουργία μουσικού βίντεο: Γιώργος Τζεδάκης

Τα μέλη του Φωνητικού Συνόλου: Αναστασιάδης Σέργιος, Γιώρτσου Ειρήνη, Γιώρτσου Κατερίνα, Διάκου Βάλια, Καζούλλη Μαρία, Καραγιάννη Ελένη, Κατσιμπρή Νινέτα, Μπόνη Ευανθία, Παυλίδης

Σάββας, Ροδίτης Νίκος, Ροδίτου Ελένη, Σαλαμαστράκη Σούλα, Σταυροπούλου Μαρίνα, Τζεδάκης Γιώργος, Φουτούλη Γιώτα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου