Ειδήσεις

“Η τουριστική άνοδος μείωσε τα κόκκινα δάνεια των ξενοδοχείων”

Ραγδαία αποκλιμάκωση καταγράφεται στα κόκκινα δάνεια των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων  στο χαρτοφυλάκιο της Eurobank σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος τη τράπεζας Φωκίων Καραβίας σε εκδήλωση για τις προοπτικές και οι δυνατότητες του ελληνικού τουρισμού που  συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) και η PwC Ελλάδας την Τρίτη 20 Νοεμβρίου.

Όπως τόνισε ο κ. Καραβίας τα κόκκινα δάνεια έχουν μειωθεί σχεδόν στο μισό σε σχέση με το 2015. Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετικές ρωτήσεις ανέφερε ότι το 2015 το 40% των δανείων της τράπεζας προς ξενοδοχειακές μονάδες ήταν μη εξυπηρετούμενα («κόκκινα») ενώ σήμερα έχουν μειωθεί το 20% καθώς η σημαντική άνοδος του τουρισμού συνέβαλε στην εξυγίανση και ξενοδοχειακών μονάδων.

Ο κ. Καραβίας επισήμανε ακόμη ότι η στήριξη του τουριστικού κλάδου αποτελεί στρατηγική επιλογή για τη Eurobank. «Ο ελληνικός τουρισμός, στην κορυφή του διεθνούς ανταγωνισμού, άντεξε στην κρίση και ήδη προσελκύει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον. Ο τουρισμός θα είναι ο πρωταγωνιστής της επιστροφής στην ανάπτυξη. Μπορούμε και θέλουμε να συμμετέχουμε στη χρηματοδότηση των τουριστικών επενδύσεων σε όλα τα επίπεδα – από τα μεγάλα έργα υποδομής μέχρι τη μικρή τουριστική επιχείρηση» τόνισε και  συμπλήρωσε, ότι «στον τουρισμό κατεξοχήν αποτυπώνεται η αντίληψή μας για το μέλλον της τραπεζικής, με μια ολιστική προσέγγιση που περιλαμβάνει το δανεισμό, χρηματοδοτικά εργαλεία που βελτιώνουν την καθημερινότητα, τις συμβουλευτικές υπηρεσίες, την χαρτογράφηση των χρηματοοικονομικών προοπτικών, τον εντοπισμό ευκαιριών ανάπτυξης, την άντληση κεφαλαίων και τη συνολική στρατηγική ανάπτυξης σε ένα κλάδο που προσφέρει και θα προσφέρει στο κοντινό μέλλον τέτοιες ευκαιρίες».

Γιώργος Αλεξάκης

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου