Τις κατηγορίες της έκρηξης από την οποία µπορούσε να προκληθεί κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγµατα καθώς και κίνδυνος σε άνθρωπο και της παρασκευής ναρκωτικών ουσιών (αµφεταµίνης), παρά µη τοξικοµανούς, θα αντιμετωπίσει ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου την 11η Δεκεμβρίου 2017 ένας 30χρονος ημεδαπός, µισθωτής γκαρσονιέρας στην οδό Τελχινών, ο οποίος τραυµατίστηκε σοβαρά την 17η Ιανουαρίου 2013 το πρωί µετά από έκρηξη στην κουζίνα.
Ο κατηγορούµενος νοσηλεύτηκε στο Τµήµα Πλαστικής Χειρουργικής – Μικροχειρουργικής και Κέντρο Εγκαυµάτων του Νοσοκοµείου «Γεννηµατάς», λόγω θερµικού εγκαύµατος στο πρόσωπο, στα ώτα και στις δύο επιφάνειες της τραχήλου ραχιαίας επιφάνειας άκρων χεριού άµφω και έσω σφύρας ολικής επιφάνειας 6.5% της συνολικής επιφάνειας του σώµατος.
Οι έρευνες των αστυνοµικών κατέληξαν στο συµπέρασµα ότι ο 30χρονος λειτουργούσε παρασκευαστήριο ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριµένα αµφεταµίνης! Μετά από έρευνα στα κατασχεθέντα από την οικία του, σύμφωνα με δύο εκθέσεις της Γ΄Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, προέκυψε ότι πέραν της αμφεταμίνης προέβη στην παρασκευή κι άλλων ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα της ουσίας TFMPP (ΤΡΙΦΘΟΡΟΜΕΘΥΛΟΦΑΙΝΥΛΟΠΙΠΕΡΑΖΙΝΗ), της ΒΖΡ (ΒΕΝΖΥΛΟΠΙΠΕΡΑΖΙΝΗ) και ΜΕΘΑΜΦΕΤΑΜΙΝΗΣ.
Προέκυψε επίσης ότι ο κατηγορούμενος παρασκεύαζε και την ουσία ψευδοεφεδρίνη.
Θυμίζουμε ότι εξαιτίας της έκρηξης που σηµειώθηκε εντός του διαµερίσµατος καταστράφηκαν ολοσχερώς όλα τα εξωτερικά ανοίγµατα (πόρτες, παράθυρα) και το µεγαλύτερο µέρος του εσωτερικού οικιακού εξοπλισµού. Επίσης δηµιουργήθηκαν ρωγµές σε τµήµατα της τοιχοποιίας και προκλήθηκαν φθορές σε γειτονικά διαµερίσµατα, τόσο στο ίδιο κτήριο όσο και σε διαµέρισµα γειτονικού κτηρίου.
Από αυτοψία που διενεργήθηκε στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χάρτινα φίλτρα, γυάλινοι δοκιµαστικοί σωλήνες, φιάλες χηµείας, δύο αντλίες ενυδρείων, µία συσκευή παραγωγής αέρα (κοµπρεσέρ), ποσότητα άγνωστης λευκής σκόνης, διάφορα υγρά, σφαιρίδια άγνωστης σύστασης πιθανού φωσφόρου καθώς και δοχεία τόσο γεµάτα όσο και άδεια ασετόν σε µεγάλη ποσότητα έναντι του συνηθισµένου. Συγκεκριµένα βρέθηκαν πέντε γεµάτα δοχεία του ενός λίτρου το καθένα και έξι δοχεία µεταλλικά εκ των οποίων το ένα χωρητικότητας 16 λίτρων και τα άλλα πέντε του ενός λίτρου το καθένα άδεια µε ασετόν.
Οι αστυνοµικοί βρήκαν τους δύο διακόπτες των µατιών της ηλεκτρικής κουζίνας ανοικτούς κάτι που υποδεικνύει ότι δύο µάτια φαίνεται ότι ήταν αναµµένα και πάνω τους βρίσκονταν δύο κατσαρόλες από τις οποίες ελήφθη δείγµα του περιεχοµένου τους για χηµική εξέταση.
Απολογούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
Αναφερόμενος στην προσωπικότητά του επεσήμανε ότι είναι παιδί ομογενών από την Αυστραλία και μεγάλωσε σε μια κλασική ελληνική οικογένεια και είχε πολύ ευτυχισμένα παιδικά χρόνια. Ο πατέρας του, όπως κατέθεσε, εργάζεται στην Αυστραλιανή κυβέρνηση και η μητέρα του είναι κοινωνική λειτουργός.
Ο ίδιος φοίτησε στο Norwood Morialta High School και συγκέντρωσε 90.25 βαθμούς με άριστα το 100 στις εισαγωγικές εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο, δηλαδή σχεδόν άριστα και κατόρθωσε να εισαχθεί στη φαρμακευτική σχολή του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας και συγκεκριμένα στο τμήμα «Bachelor of Medical and Pharmaceurical Biotechology IBBY», δηλαδή στο τμήμα ιατρικής και φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας. Παράλληλα με τις σπουδές του εργάστηκε στα χημικά εργαστήρια δύο εταιρειών.
Προσκομίζοντας στοιχεία επεσήμανε ότι διαθέτει πολύ μεγάλη οικονομική άνεση, τόσο από την περιουσία που διαχειρίζεται, όσο και από την εργασία του, σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρία της Αυστραλίας και δεν είχε κανένα λόγο, να προβεί σε παράνομες πράξεις για πορισμό εισοδήματος.
Υποστηρίζει ότι πράγματι παρασκεύαζε ουσίες αλλά αυτές ήταν ενισχυτικές για την μυϊκή μάζα του σώματός του, η οποία ταυτόχρονα θα περιόριζε την ανάγκη του για φαγητό!!!
Όπως κατέθεσε, η μόνη αρνητική παράμετρος στην ζωή του, η οποία και τον οδήγησε στη θέση που βρίσκεται σήμερα, ήταν μια εμμονή που απέκτησε στην εφηβεία του και είχε να κάνει με την εμφάνιση του σώματός του. Έπεισε τον εαυτό του ότι έπρεπε να διαθέτει ένα απόλυτα γυμνασμένο σώμα, με σμιλεμένους κοιλιακούς, με μεγάλη μυϊκή μάζα και ελάχιστη ποσότητα λίπους.
Πίστευε εσφαλμένα ότι μόνο το σμιλεμένο με κοιλιακούς σώμα είναι αρρενωπό.
Εκτός της πολύωρης γυμναστικής, ακολουθούσε εξαντλητικά αυστηρές διατροφές και έπαιρνε διάφορα σκευάσματα (νόμιμα πάντα) που κυκλοφορούσαν στην αγορά για την ενίσχυση της μυϊκής μάζας, όπως συμπληρώματα διατροφής, σαν αυτά που κατασχέθηκαν από τα αστυνομικά όργανα στο διαμέρισμά του μετά την έκρηξη. Ως συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου θα παραστούν οι δικηγόροι κ.κ. Αλέξης Κούγιας και Ιωάννης Ιωαννίδης.

Σχολιασμός άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ