Ειδήσεις

Συνεργασία δημάρχου με τον κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου για την αναβίωση του σιρκουί της Ρόδου

Η διοργάνωση μεγάλων αγώνων ταχύτητας εντός πόλεως με την αναβίωση του σιρκουί της Ρόδου, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ του δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου και του Περιφερειακού Συμβούλου Νοτίου Αιγαίου κ. Κάλλιστου Διακογεωργίου, το μεσημέρι (Δευτέρα) στο Δημαρχείο, παρουσία του προέδρου της πόλης Ρόδου Μίλτου Παγκά.

Συζητήθηκαν τα δεδομένα για την επίτευξη του στόχου και τη διεξαγωγή των πρώτων αγώνων τον Οκτώβρη του 2017 καθώς και τα όσα προτίθενται όλες οι πλευρές να πράξουν στο άμεσο μέλλον για την αναβίωση του σιρκουί. Τονίστηκε ότι τα οφέλη από μία τέτοια διοργάνωση θα είναι πολλαπλά για το νησί και θα αφορούν την προβολή του διεθνώς, αλλά και την αύξηση του τουρισμού κατά τους μήνες χαμηλής τουριστικής κίνησης (Οκτώβριο — Μάιο).

Ο δήμαρχος Ρόδου,  είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα με τον πρώην υπουργό Σήφη Βαλυράκη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής διοργάνωσης των αγώνων και συζήτησε μαζί του το θέμα διεξοδικά.

Ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε ότι το εγχείρημα εντάσσεται στις δράσεις θεματικού τουρισμού οι οποίες θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής και τόνισε χαρακτηριστικά: «ανάπτυξη δεν γίνεται με μεγάλες κουβέντες, γίνεται με συγκεκριμένες δράσεις».

Ο δήμαρχος και ο υπεύθυνος της διοργάνωσης περιφερειακός σύμβουλος, συμφώνησαν στον κοινό στόχο να γίνει στη Ρόδο η πρώτη αγωνιστική εκδήλωση της νεοσύστασης λέσχης «Διέλπις Περιαγώνων»  ενώ ο κ. Χατζηδιάκος έκανε και ιστορική αναδρομή στα χρόνια μέχρι το 1972 που το σιρκουί της Ρόδου διεκόπη λόγω δυστυχήματος που σημειώθηκε.

Συζητήθηκε δε η προοπτική διαμόρφωσης Πάρκου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που θα περιλαμβάνει και πίστα αγώνων ταχύτητας σε περιοχές έξω από την πόλη όπως είναι το αεροδρόμιο Μαριτσών, το αεροδρόμιο Καλάθου, ή το αεροδρόμιο Κατταβιάς.

Ο κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, κατά το ξεκίνημα της τακτικής συνεδρίασης του ΠΡΟΤΟΥΡ, ενημέρωσε και επισήμως για τη διοργάνωση των αγώνων τους φορείς του νησιού, που δήλωσαν ένθερμοι υποστηρικτές της προσπάθειας.

Σε συνεννόηση με τον κ. Σήφη Βαλυράκη, ο δήμος Ρόδου θα είναι εκ των προσκληθέντων στη συνέντευξη τύπου που θα δοθεί στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στην Αθήνα, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου όπου θα παραστεί και ο δήμαρχος.

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου