Ειδήσεις

25 χρόνια Praktiker Hellas-Praktiker: Εδώ και 25 χρόνια το κλειδί για το σπίτι σου!

Μία επιτυχημένη διαδρομή- Μία σημαντική οικονομική και κοινωνική συνεισφορά στην Ελλάδα

 Η Praktiker Hellas συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα, συμβάλλοντας σημαντικά στην Ελληνική οικονομία με ένα πανελλαδικό δίκτυο 15 καταστημάτων, ένα ταχέως αναπτυσσόμενο e-shop, εξειδικευμένο τμήμα B2B, μια δυνατή ομάδα 1.400 εργαζομένων και σημαντικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις στο ιστορικό της.

 Για το σύνολο των 25 χρόνων η Praktiker Hellas σημειώνει κύκλο εργασιών ύψους  €4,2 δις και έχει καταβάλει ή αποδώσει ασφαλιστικές εισφορές, φόρο μισθωτών υπηρεσιών, Φ.Π.Α. και φόρο εισοδήματος που συνολικά αθροίζουν περισσότερα από €500 εκ, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χώρας.

Το θετικό οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα της εταιρίας καταγράφεται επίσης και στα στοιχεία του 2016:

  • ο κύκλος εργασιών βελτιώθηκε φτάνοντας τα €167,01 εκατ., καταγράφοντας άνοδο κατά 3,8% συγκριτικά με το 2014
  • η κερδοφορία άγγιξε τα €2,09 εκατ.
  • οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 7% των θέσεων εργασίας με το Μέσο Όρο διακράτησης του ανθρώπινου δυναμικού να ανέρχεται σε 89,5%.

Η ιστορία της Praktiker ξεκινάει με το πρώτο κατάστημά της το οποίο εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο του 1991 στο Ελληνικό και αποτέλεσε το έναυσμα για τη δημιουργία του Νο. 1 δίκτυου καταστημάτων για ιδιοκατασκευές στη χώρα, διαδίδοντας τη φιλοσοφία Do It YourselfDIY στους Έλληνες. Η Praktiker Hellas, μέσω του δικτύου της, που εκτείνεται σε 90.000 τ.μ. αλλά και του eshop της, εξυπηρετεί 6.000.000 πελάτες ετησίως, προσφέροντάς τους περισσότερα από 50.000 προϊόντα, ιδέες και λύσεις για το σπίτι, τον κήπο, τις κατασκευές, το αυτοκίνητο και τον ελεύθερο χρόνο.

Με ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που μετρά πλέον των 200.000 ανθρωποωρών, η Praktiker Hellas, φροντίζει για την ανάπτυξη των 1.400 εργαζομένων της. Παράλληλα, σημαντικό κομμάτι στο οικοσύστημα της Praktiker Hellas αποτελεί η αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με τους 400 προμηθευτές της, το 76% των οποίων είναι Ελληνικές επιχειρήσεις.

 Το αναπτυξιακό πλάνο της Praktiker Hellas εστιάζει στη διεύρυνση του δικτύου της, η οποία πραγματοποιείται με αυτοχρηματοδοτούμενες επενδύσεις. Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2016, προστέθηκε στο δίκτυο της Praktiker Hellas 1 νέο κατάστημα στη Ρόδο, σηματοδοτώντας την επανεκκίνηση του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας. Το Praktiker Ρόδου αποτελεί ταυτόχρονα και το πρώτο κατάστημα στο οποίο εφαρμόστηκε η νέα εταιρική ταυτότητα της Praktiker Hellas που σταδιακά θα εφαρμοστεί στο σύνολο του δικτύου καταστημάτων της.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 χρόνων λειτουργίας της, η εταιρία πάντα δίπλα στους πελάτες της διοργανώνει μία σειρά εορταστικών δράσεων πανελλαδικά, ενώ για τους εργαζόμενους διοργάνωσε,  μια μεγάλη γιορτή που συγκέντρωσε όλη την ομάδα Praktiker, από όλη την Ελλάδα, σε ένα χώρο, για πρώτη φορά, με στόχο να τους ευχαριστήσει για την εμπιστοσύνη και την αφοσίωσή τους όλα αυτά τα χρόνια.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα, ο  Γιάννης Σελαλμαζίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Praktiker Hellas, δήλωσε σχετικά: «Το 2016 είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έτος για όλους εμάς στην Praktiker Hellas. Με τη συμπλήρωση των 25 χρόνων παρουσίας μας στην Ελλάδα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συζητούμε για το εξαιρετικά θετικό οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα της εταιρίας, ειδικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύσκολων ετών για τη χώρα. Ένα αποτύπωμα που δεν θα είχαμε καταφέρει να σημειώσουμε χωρίς το σαφές στρατηγικό μας πλάνο,  τη σημαντική προσπάθεια των 1.400 εργαζομένων μας και την άψογη συνεργασία με τους προμηθευτές μας, που νιώθουμε την ανάγκη να τους ευχαριστήσουμε όλους ιδιαίτερα. Από εδώ και πέρα, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε αναπτύσσοντας την αγορά, διατηρώντας σταθερές τις αξίες της Praktiker Hellas και επιτυγχάνοντας ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για τους πελάτες μας, τους εργαζομένους μας και τους μετόχους μας.»

 Κλείνοντας 25 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας στη χώρα, η Praktiker Hellas δεσμεύεται να συνεισφέρει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, ενώ ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός της περιλαμβάνει την περεταίρω ανάπτυξη του δικτύου της, για παρουσία σε ακόμη περισσότερα κομβικά σημεία στην Ελλάδα.

 

Περισσότερα για τα 25 χρόνια της Praktiker Hellas εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

Λίγα λόγια για την Praktiker Hellas

H Praktiker Hellas αποτελεί το Νo. 1 Ελληνικό Δίκτυο καταστημάτων DIY & Home Improvement, και βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων καταναλωτών από το 1991. Είναι μια ελληνική εταιρία, η οποία από τον Απρίλιο του 2014, αποτελεί μέλος της καναδικής Fairfax Financial Holdings Limited. Διαθέτει ένα ταχέως αναπτυσσόμενο e-shop και 15 καταστήματα σε όλη τη χώρα, συνολικής έκτασης 90.000 τ.μ., ενώ προσφέρει 50.000 προϊόντα σε 6.000.000 πελάτες ετησίως.

 

Η εταιρία προσφέρει αξιόπιστα προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές, πρωτοποριακές ιδέες και ολοκληρωμένες ιδέες & λύσεις για το σπίτι, τον κήπο, το αυτοκίνητο, τις κατασκευές και τον ελεύθερο χρόνο, καθώς και συμπληρωματικές υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε όλες τις ανάγκες των πελατών της και ξεπερνούν τις προσδοκίες τους. Σκοπός της Praktiker είναι η άριστη και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση στα 15 καταστήματά της σε όλη την Ελλάδα αλλά και μέσα από το ηλεκτρονικό της κατάστημα.

 

Με εξειδίκευση στον κλάδο των ιδιοκατασκευών (DIY), καθώς είναι η πρώτη εταιρία που εισήγαγε στην ελληνική αγορά τη φιλοσοφία του «φτιάξ’ το μόνος σου», η Praktiker Hellas συνεργάζεται με περισσότερους από 400 προμηθευτές εκ των οποίων το 76% είναι σημαντικές εταιρίες στην Ελλάδα (παραγωγοί ή εισαγωγείς), στηρίζοντας την αγορά και την οικονομία της χώρας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου