Ειδήσεις

Συνάντηση εργασίας του κ. Γιάννη Πάππου στο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

Σε κλειστή συνάντηση εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με τον Υπουργό κ. Δημήτρη Βίτσα, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κο Νεκτάριο Σαντορινιό, παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου.

Θέμα της σύσκεψης ήταν τα χρηματικά πρόστιμα τα οποία έχουν επιβληθεί και συνεχίζουν να επιβάλλονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του αρ.30 , παρ. 3 του ν. 4251/2014, σε τουριστικά γραφεία και ναυτιλιακές εταιρείες που συνδέουν τα νησιά του Αιγαίου με τα παράλια της Τουρκίας, σε περίπτωση μεταφοράς πολιτών τρίτων χωρών οι οποίοι είτε δεν είναι εφοδιασμένοι με τα κατάλληλα έγγραφα σε ισχύ είτε κατέχουν ταξιδιωτικά ή άλλα έγγραφα με ενδείξεις παραποίησης ή πλαστογράφησης.

Σημειώνεται δε, ότι ουδεμία περίπτωση προστίμου σε ελληνική εταιρεία δεν αφορά πολίτη τρίτης χώρας ο οποίος μεταφέρθηκε στην Ελλάδα από την Τουρκία, αλλά αφορά κυρίως πολίτες τουρκικής υπηκοότητας που είτε είχαν επισκεφθεί το ψευδοκράτος αλλά είχαν λάβει θεώρηση εισόδου στην Ελλάδα από το Ελληνικό Προξενείο, είτε υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τις άδειες εισόδου ή την ισχύ του διαβατηρίου τους.

Υπογραμμίζεται ότι καθώς οι τουρκικές ναυτιλιακές εταιρείες – οι οποίες είναι υπεύθυνες για την επιβίβαση του κοινού από τα απέναντι παράλια –  στερούνται ελληνικού ΑΦΜ, τα εν λόγω πρόστιμα επιβάλλονται στους Έλληνες τουριστικούς πράκτορες με τους οποίους συνεργάζονται.

Ο Υπουργός κ. Βίτσας, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα του θέματος, δεσμεύθηκε για άμεση επίλυση του προβλήματος, με Νομοθετική Ρύθμιση και πρόβλεψη για τακτοποίηση προστίμων που έχουν ήδη επιβληθεί σε τοπικές ναυτιλιακές εταιρείες.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Πάππου δήλωσε: « Ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλάνιζε εδώ και χρόνια μεγάλο αριθμό εταιρειών του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας και απειλούσε τη βιωσιμότητά τους, βρήκε πλέον την δικαιότερη λύση του. Αναμένουμε την Τροπολογία Νόμου και την αναδρομική της ισχύ για τα άδικα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στα μέλη μας.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου